Crepes suzette
Crepes suzette er en skøn fransk variant af pandekager med smag af frisk appelsin.
4 personer
Ingredienser
- 4 æg
- 4 dl mælk
- 150 g hvedemel
- ½ tsk. salt
- 2 tsk. sukker
- 50 g smør
- smør til bagning
- Appelsinsauce:
- 20 g smør
- 2½ dl friskpresset appelsinsaft
- 1 spsk. citronsaft
- 1 dl sukker
- 75 g mandelflager
- Pynt: reven usprøjtet appelsinskal
- Pisk æggene sammen, og rør mælken i. Rør hvedemel, salt og sukker i. Smelt smørret, og rør det i. Lad dejen trække 30 min. i køleskabet.
- Rør dejen igennem. Bag ca. 12 tynde pandekager.
- Kom smør, appelsinsaft, citronsaft og sukker i en pande, og kog det op. Dyp en pandekage i saucen, og fold den til en halvmåne, som igen foldes. Læg pandekagerne langs pandens kant, og fortsæt med resten af pandekagerne. Drys med panderistede mandelflager og appelsinskal.