Crepes suzette

Crepes suzette

Crepes suzette er en skøn fransk variant af pandekager med smag af frisk appelsin.

4 personer

Ingredienser

  • 4 æg
  • 4 dl mælk
  • 150 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 50 g smør
  • smør til bagning
  • Appelsinsauce:
  • 20 g smør
  • 2½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 dl sukker
  • 75 g mandelflager
  • Pynt: reven usprøjtet appelsinskal

  1. Pisk æggene sammen, og rør mælken i. Rør hvedemel, salt og sukker i. Smelt smørret, og rør det i. Lad dejen trække 30 min. i køleskabet.
  2. Rør dejen igennem. Bag ca. 12 tynde pandekager.
  3. Kom smør, appelsinsaft, citronsaft og sukker i en pande, og kog det op. Dyp en pandekage i saucen, og fold den til en halvmåne, som igen foldes. Læg pandekagerne langs pandens kant, og fortsæt med resten af pandekagerne. Drys med panderistede mandelflager og appelsinskal.