Sprøde croissanter bagt med surdej
Croissanter er et sikkert hit på morgenbordet! Prøv opskriften på disse croissanter bagt med surdej, der smager helt fantastisk.
12 stk.
Ingredienser
- 200 g surdej (se boks nederst))
- 10 g gær
- 1½ dl lunkent vand
- 500 g hvedemel, helst tipo 00
- 100 g smør
- 10 g fint salt
- 60 g sukker
- 200 g smør til udrulning
- 1 æg til pensling
Pynt:
- evt. sigtet flormelis
Sådan gør du:
- Udrør surdej og gær i vandet. Kom hvedemelet i en anden skål, og smuldr de 100 g smør heri. Tilsæt salt, sukker og surdejsblandingen til melet. Ælt dejen sammen, ælt den ikke for længe, kun til den er ensartet. Stil dejen tildækket i køleskab ca. 30 min.
- Rul dejen ud til en rektangel 20 x 40 cm. Skær køleskabskoldt smør i tynde skiver, brug gerne en ostehøvl.
- Læg smørskiverne på halvdelen af dejen. Fold den anden halvdel over. Udrul den til en rektangel 20 x 40 cm. Fold den ene halvdel af dejen over den anden halvdel af dejen til 2 lag. Læg nu igen dejen tildækket i køleskabet ca. 30 min.
- Rul dejen ud, og fold den ene halvdel af dejen over den anden halvdel af dejen til 2 lag. Gentag 2 gange mere. Rul nu dejen ud i en rektangel 30 x 40 cm. Skær dejen i 6 firkanter, som så skæres til 12 trekanter.
- Rul trekanterne sammen fra den brede ende. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Lad dem efterhæve ca. 1 time under et rent klæde. Pensl med sammenpisket æg.
- Bag croissanterne ved 225 gr. i ca. 15 min. Pynt evt. med sigtet flormelis.