Culotte med rødkålscoleslaw
Lækker culottesteg med frisksnittet coleslaw til - her har vi brugt rødkål til coleslaw'en, men du kan også sagtens bruge hvidkål.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Marineringstid: gerne et par timer
- Stegetid: ca. 45 min.
- Kødet er fryse-egnet
- 1 okseculotte (ca. 700 g)
- 1 spsk smør + 1 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- Rødkålscoleslaw:
- 300 g rødkål (fintsnittet)
- 1 tsk groft salt
- 2 spsk æble- eller hvidvinseddike
- 1 tsk sukker
- 200 g cremefraiche 18 %
- evt. 2 spsk rød- eller skalotteløg (finthakkede)
- Tilbehør: brød
- Pynt: bredbladet persille
- Dup kødet med køkkenrulle.Varm en pande og brun kødet i smørog olie. Kassér stegefedtet.Krydr culotten med salt og peber, lægstegen i et ovnfast fad og sæt den i en 150grader varm ovn.
- Steg kødet ca. 45 min., tildet er rosa, eller centrumtemperaturen er 60 grader målt med stegetermometeret. Lad kødet hvile i 15 min.
- Skær det i tynde skiver på tværs af kødfibrene, og start fra spidsen. På de fleste stege går kødfibrene regelmæssigt igennem stegen, menpå culotten vender kødfibrene halvvejs, og her vender man stegen og skærer den anden vej.
- Coleslaw: Bland snittet kål med salt, eddike og sukker. Lad det trække nogle timer underpres. Hæld væden fra og bland med cremefraiche og evt. rødløg.
- Anret skiver af kød med rødkålscoleslaw, pynt med persille og servérevt. brød til.