Culottesteg og kartoffelsalat
Den lækre krydrede culottesteg er fornem gæstemad - her i selskab med en frisk og sommerlig kartoffelsalat med nye kartofler.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Stege/kogetid: ca. 45 min.
- Kødet er fryse-egnet
- 1 culotte af ungkvæg eller okse (ca. 700 g)
- 1 spsk smør + 1 spsk olie
- 2 tsk groft salt
- 1 tsk knust sort peber
- ½ tsk knuste koriander
- Kartoffelsalat:
- 750-1000 g nye kartofler
- 2½ dl ymer eller tykmælk
- 75 g mayonnaise
- 2 tsk dijonsennep
- 2 spsk løg (fintrevet)
- 1 bundt persille (hakket)
- salt og friskkværnet peber
- Tilbehør:
- salat og små tomater
- Dup kødet tørt. Brunkødet i smør og olie påen varm pande. Krydr med salt, peber og koriander.Læg kødet i etovnfast fad og sæt det i en 150 grader varm ovn.
- Steg kødet ca. 45 min.,til det er rosa, eller til centrumtemperaturen er 60 grader. Lad kødethvile i 15 min., og skær det i tynde skiver på tværs af fibrene.
- Kartoffelsalat:
- Skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 15-18 min. i alt Hæld vandet fra, afkøl kartoflerne og skær dem i skiver.
- Bland ymer og mayonnaise med sennep, løg og persille.Tilsæt kartoflerne og smag til med salt ogpeber.
- Anret kødet med kartoffelsalatog lidt salatmed tomater.