Culottesteg og kartoffelsalat

Culottesteg og kartoffelsalat

Den lækre krydrede culottesteg er fornem gæstemad - her i selskab med en frisk og sommerlig kartoffelsalat med nye kartofler.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Stege/kogetid: ca. 45 min.
  • Kødet er fryse-egnet
  • 1 culotte af ungkvæg eller okse (ca. 700 g)
  • 1 spsk smør + 1 spsk olie
  • 2 tsk groft salt
  • 1 tsk knust sort peber
  • ½ tsk knuste koriander
  • Kartoffelsalat:
  • 750-1000 g nye kartofler
  • 2½ dl ymer eller tykmælk
  • 75 g mayonnaise
  • 2 tsk dijonsennep
  • 2 spsk løg (fintrevet)
  • 1 bundt persille (hakket)
  • salt og friskkværnet peber
  • Tilbehør:
  • salat og små tomater

  1. Dup kødet tørt. Brunkødet i smør og olie påen varm pande. Krydr med salt, peber og koriander.Læg kødet i etovnfast fad og sæt det i en 150 grader varm ovn.
  2. Steg kødet ca. 45 min.,til det er rosa, eller til centrumtemperaturen er 60 grader. Lad kødethvile i 15 min., og skær det i tynde skiver på tværs af fibrene.
  3. Kartoffelsalat:
  4. Skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 15-18 min. i alt Hæld vandet fra, afkøl kartoflerne og skær dem i skiver.
  5. Bland ymer og mayonnaise med sennep, løg og persille.Tilsæt kartoflerne og smag til med salt ogpeber.
  6. Anret kødet med kartoffelsalatog lidt salatmed tomater.