Cupcakes med blåbær med smørcreme

Cupcakes med blåbær med smørcreme

Cupcakes er en kagedej bagt i små forme, og dejen indeholderrigeligt med æg, smør og sukker – til forskel fra muffins, der egentliger bagepulverbrød med mindre fedtstof og ganske lidt sukker i.

16-18 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Bagetid: 5 min.
  • Fryse-egnet
  • 100 g smør
  • 250 g sukker
  • 2 æg
  • 350 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1⁄4 tsk salt
  • 250 g blåbær
  • 2 dl mælk
  • Smørcreme:
  • 100 g blødt smør
  • 125-150 g flormelis
  • 2 spsk blåbærsirup eller
  • konc. blåbærsaft
  • Pynt: blåbær og mynte

  1. Tænd ovnen på 180 grader.Pisk smør og sukker cremet og pisk æggenei ét ad gangen.Sigt melet sammenmed bagepulver og tilsæt salt. Vend melet i æggemassen. Tilsætblåbær og mælk og fordel dejen i 16-18 muffinforme – de skal fyldes til lidt underkant.
  2. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 25 min. Lad dem stå i formen 10min., før de tages udog afkøles.
  3. Pisk smør og sigtetflormelis cremet og pisk blåbærsirup/-saft i.
  4. Fyld cremen i en sprøjtepose og pynt kagerne med smørcreme, friske bær og mynteblade.