Hønsekødssuppe med æg, kørvel og gulerødder
En hjemmelavet hønsekødssuppe med æg og kørvel smager helt forrygende.
4
Ingredienser
- 1,5 l hønsebouillon
- lidt salt
- 4 æg
- 400 g rodfrugter (fx selleri eller andet, som er tilbage fra de foregående dage)
- 4 løg
- 4 kogte gulerødder
- 1 bundt kørvel
- Opskrift til ca. 2,5 l hønsebouillon
- Skrog og vinger fra 1 kylling
- Evt. 1 kraftben af kalv eller okse
- 2 løg
- 4 gulerødder
- 4 persillerødder
- 1 porre
- 1/2 selleri
- 1/2 hvidløg, flækket på langs
- 2 laurbærblade
- 5 stilke løvstikke (kan udelades)
- 10 persillestilke
- 1 spsk salt
Sådan laver du hønsekødssuppe
- Forberedelse til hønsebouillon:
- Skrub/skræl alle grøntsagerne og skær alle grøntsager undtagen gulerødderne i grove stykker. Gulerødderne skal skrubbes/skrælles, men være hele under kogningen. Kom alle ingredienser op i en stor gryde og hæld vand på til det dækker. Bring gryden i kog og fjern urenheder fra toppen med en suppeske. Lad bouillonen koge i mindst 2 timer uden låg på – hæld evt. mere vand på undervejs så grydens indhold hele tiden er dækket.
- Sigt den færdige suppe.
- Hæld bouillonen op i en gryde og lad den koge ind til der er ca. 1,2 dl tilbage. Smag suppen til med salt.
- Kog æggene i 8 min.
- Skær rodfrugter og løg ud i mindre stykker og kom dem ned i den tilsmagte bouillon. Kog dem møre ca. 10 min og kom de kogte gulerødder ved til sidst – skåret i mindre stykker. Hæld suppen op i skåle og kom kvarte æg, og kørvel i.
- Spis med brød til.
- Se også opskrift på Peking kylling i rispandekager.