Opskrift på hønsekødssuppe med æg, kørvel og gulerødder

Hønsekødssuppe med æg, kørvel og gulerødder

En hjemmelavet hønsekødssuppe med æg og kørvel smager helt forrygende.

4

Ingredienser

  • 1,5 l hønsebouillon
  • lidt salt
  • 4 æg
  • 400 g rodfrugter (fx selleri eller andet, som er tilbage fra de foregående dage)
  • 4 løg
  • 4 kogte gulerødder
  • 1 bundt kørvel
  • Opskrift til ca. 2,5 l hønsebouillon
  • Skrog og vinger fra 1 kylling
  • Evt. 1 kraftben af kalv eller okse
  • 2 løg
  • 4 gulerødder
  • 4 persillerødder
  • 1 porre
  • 1/2 selleri
  • 1/2 hvidløg, flækket på langs
  • 2 laurbærblade
  • 5 stilke løvstikke (kan udelades)
  • 10 persillestilke
  • 1 spsk salt

Sådan laver du hønsekødssuppe

  1. Forberedelse til hønsebouillon:
  2. Skrub/skræl alle grøntsagerne og skær alle grøntsager undtagen gulerødderne i grove stykker. Gulerødderne skal skrubbes/skrælles, men være hele under kogningen. Kom alle ingredienser op i en stor gryde og hæld vand på til det dækker. Bring gryden i kog og fjern urenheder fra toppen med en suppeske. Lad bouillonen koge i mindst 2 timer uden låg på – hæld evt. mere vand på undervejs så grydens indhold hele tiden er dækket.
  3. Sigt den færdige suppe.
  4. Hæld bouillonen op i en gryde og lad den koge ind til der er ca. 1,2 dl tilbage. Smag suppen til med salt.
  5. Kog æggene i 8 min.
  6. Skær rodfrugter og løg ud i mindre stykker og kom dem ned i den tilsmagte bouillon. Kog dem møre ca. 10 min og kom de kogte gulerødder ved til sidst – skåret i mindre stykker. Hæld suppen op i skåle og kom kvarte æg, og kørvel i.
  7. Spis med brød til.
  8. Se også opskrift på Peking kylling i rispandekager.