Dampet laks med krydderurter

Dampet laks med krydderurter

Let og lækker aftensmad med laks.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Kogetid: 10 min.
  • 2 stk (250-300 g) fersk laks uden skind
  • persille
  • dild
  • timian
  • 1-2 gulerødder
  • 1 porre
  • 1 persillerod
  • 1 dl piskefløde
  • 1 usprøjtet citron
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • Kartofler eller brød

  1. Krydr laksen med salt og peber og drys med hakkede krydderurter.
  2. Pak hvert laksestykke ind i bagepapir og læg dem i en gryde med 1 cm kogende, letsaltet vand. Skru ned for varmen, læg låg på og lad laksen simre ganske svagt i ca. 8 min.
  3. Skær grønsagerne i tynde strimler og blanchér dem i kogende, letsaltet vand. Hæld dem straks på et dørslag.
  4. Giv fløden et opkog og tilsæt 1/2 tsk fintrevet citronskal. Smag til med citronsaft, salt og peber og vend grønsagerne i.
  5. Anret laksen med de citronstuvede grønsager og servér med kartofler eller brød.