Dampet laks med krydderurter
Let og lækker aftensmad med laks.
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Kogetid: 10 min.
- 2 stk (250-300 g) fersk laks uden skind
- persille
- dild
- timian
- 1-2 gulerødder
- 1 porre
- 1 persillerod
- 1 dl piskefløde
- 1 usprøjtet citron
- salt og peber
- Tilbehør:
- Kartofler eller brød
- Krydr laksen med salt og peber og drys med hakkede krydderurter.
- Pak hvert laksestykke ind i bagepapir og læg dem i en gryde med 1 cm kogende, letsaltet vand. Skru ned for varmen, læg låg på og lad laksen simre ganske svagt i ca. 8 min.
- Skær grønsagerne i tynde strimler og blanchér dem i kogende, letsaltet vand. Hæld dem straks på et dørslag.
- Giv fløden et opkog og tilsæt 1/2 tsk fintrevet citronskal. Smag til med citronsaft, salt og peber og vend grønsagerne i.
- Anret laksen med de citronstuvede grønsager og servér med kartofler eller brød.