Dampede blåmuslinger med citrongræs i kokosmælk

Dampede blåmuslinger med citrongræs i kokosmælk

Blåmuslinger i alle afskygninger er en fantastisk spise. Min egen version er inspireret af den klassiske tom kha med galanga. Selvom man normalt ikke kan erstatte galanga med ingefær, synes jeg, at begge ingredienser fint passer ind her.

4

Ingredienser

  • 1½ kg blåmuslinger
  • 5 cm galanga (kan erstattes med ingefær)
  • 2 citrongræs
  • 4 fed hvidløg
  • 2 chilier
  • 1/4 bundt koriander
  • 4 forårsløg
  • 8 limeblade
  • 6 dl kokosmælk
  • 1-2 lime
  • evt. en anelse fiskesauce
  • smagsneutral olie til stegning.

Sådan gør du

  1. Rens muslingerne under rindende vand og giv de åbne et bank mod bordpladen. Kasser, hvis de ikke lukker sig.
  2. Hak galanga. Pil det yderste lag på citrongræs af, skær begge ender fra, og hak. Stød galanga, citrongræs og hvidløg til en pasta i en morter, eller hak meget fint. Hak chili og koriander, snit forårsløgene fint, og riv limeblade i mindre stykker – kasser stænglen i midten.
  3. Varm olie op i en stor gryde, tilsæt pastaen, og sauter, til den begynder at dufte. Tilsæt kokosmælk og limeblade, bring i kog, og skru ned for blusset. Lad kokosmælken simre i 10-15 minutter uden låg. Skru atter op for blusset, kom muslingerne i gryden, læg låg på, og damp dem i 4-5 minutter, til de har åbnet sig. Kasser de muslinger, der stadig er lukkede. Smag til med limesaft. Mangler væden salt, kan du tilsætte en anelse fiskesauce. Vend koriander, chili og forårsløg i, og server med limebåde.