Den middelsvære: Kransekagestykker med blød nougat og chokolade
Lækker kransekage med nougat til nytårsaften. Se her, hvordan du selv bager kransekagen til nytår.
Ca. 10 stk.
Ingredienser
- ½ portion kransekagedej (se Den svære: Lækker kransekage)
- 100 g blød nougat
- Pensling:
- 2 æggeblommer og 2 spsk. vand
- 150 g smeltet mørk chokolade
Sådan laver du kransekagestykker
- Rul dejen ud i pølser af 4 cm’s tykkelse. Rul eller tryk dem flade. Skær i 8 cm lange stykker.
- Fordel stykker af nougat på midten. Saml dejen omkring nougaten.
- Tryk stykkerne, så de får form som tagrygge. Pensl med sammenpiskede æggeblommer og vand.
- Bag kransekagestykkerne ved 200 gr. i ca. 15 min. Stil dem i køleskab tildækket en times tid.
- Smelt chokoladen. Pensl kagebundene med chokolade.
- Stil dem med chokoladesiden nedad på husholdningsfilm.
- Kom resten af chokoladen i en sprøjtepose med lille tylle. Fordel det over kagerne i zigzagmønster. Lad chokoladen stivne, evt. i køleskab.