burger på hovedet

Burgerekspert: Du har nok spist din burger forkert hele dit liv

Der er øjensynligt en optimal måde at spise din burger på – og nej, det er ikke med kniv og gaffel…_

Hvordan spiser du din burger?

Hvis du griber om den, så dine tommelfingre støtter underbollen, mens de andre fingre holder på overbollen, inden du sætter tænderne i det saftige vidunder, kan du lige så godt stoppe NU!

For ja, så spiser du faktisk den verdenskendte fastfood-favorit helt forkert, skriver det amerikanske underholdningsmedie INSIDER

De har talt med Simon Dukes, stifter af bloggen BurgerLad.com, der er intet mindre end den førende burgernyheds- og anmeldelseshjemmeside i England. 

Og ifølge ham er ovenstående måde ikke den optimale måde at indtage din bolle-med-bøf på, hvis du vil have det maksimale ud af madoplevelsen.

I stedet forklarer han, at den bedste måde at spise en burger på er ved… at vende den om.

Bedre på hovedet

Du læste helt rigtigt. Når du skal indtage burgeren, skal bunden vendes i vejret, og toppen af bollen (med eller uden sesam – alt efter hvilken "burger-religion", du følger) skal vende nederst.

Hvad i alverden skulle det gøre til forskel, tænker du muligvis?

Men den måde, som burgere serveres på i dag, skyldes alene æstetik, lyder det fra Simon Dukes.

– Kronen (toppen af burgeren, red.) er generelt tykkere - og derfor stærkere - end hælen (bunden, red.), så for at få en bedre spiseoplevelse skal du faktisk vende burgeren upside-down for at spise den, forklarer han til INSIDER.

– Kronen vil dermed holde vægten på al indholdet, og der er mindre sandsynlighed for, at den vil falde fra hinanden i dine hænder. En ægte ”burger connoisseur” bør altid spise deres burgere vendt på hovedet, understreger burgereksperten videre.

Ved at spise din burger på denne måde vil du med andre ord undgå, at den tynde(re) bund på din burgerbolle bliver blød og ubehageligt gennemvædet af eksempelvis dressing, lage fra drueagurker og ikke mindst stegesaften fra bøffen. 

Alle tre ting kan have det med at løbe ned ad armen, når du spiser en burger på den ”traditionelle” facon. Og dermed forsvinder vigtige dele af smagsoplevelsen!

I stedet vil toppen af burgerbollen - den større "krone", som du nu kan blære dig med, at det hedder på fagsprog - således holde på al smagen fra bøffens saft og kraft, samt salat, smeltet ost, tomat, syltede agurker, eller hvad du nu ynder at fylde din burger med.

Er et kendt internetfænomen

Det er ikke første gang, at internettet beskriver denne opsigtsvækkende måde at indtage burgere på.

Obsev beskrev det fx tilbage i 2015, LA Magazine bragte en guidende beskrivelse af fænomenet i 2016, og allerede i 2014 lavede verdens største first mover-site BuzzFeed ligefrem en ”Sådan gør du”-video om emnet.

Her på ALT.dk-redaktionen er vi - indrømmet - lige dele splittet imellem, om dette er en af internettets mest fjollede nyheder ELLER muligvis en af de mest livsændrende?!

Måske det er værd at teste af, næste gang du skal indtage en burger...