Kageekspert: Selvom det er sundt, skal det smage fremragende
Sund livsstil og søde sager udelukker ikke hinanden, mener kageelsker Nana Frolov Christensen. Det handler bare om at få desserterne til at smage af noget med sunde råvarer. Hun er aktuel med "Søde sunde sager".
Hvad har været med til at vække din interesse for bagværk og desserter?
Jeg har altid elsket afslutningen på måltidet, desserten. Det søde punktum. Og været fascineret af, at kager er en integreret del af at fejre alt. Fødselsdage, bryllupper, sidste skoledag og afslutningen på en lang arbejdsdag. Det ligger dybt i os, at det først rigtigt er en fest eller en mindeværdig begivenhed, når der kommer kage på bordet.
Nana Frolov Christensen er aktuel med "Søde sunde sager", Lindhardt & Ringhof, 249 kr.
Hvorfor har du valgt at fokusere på sunde kager i din nye kogebog?
Bogen er blevet til i et samarbejde mellem min søde tand og min trang til sund mad. I forbindelse med mit studium har jeg lært om både sundhed og, mindst lige så vigtigt, smagsopfattelse. For det nytter jo ingenting, at noget er sundt, hvis ikke også det smager fremragende. Hemmeligheden er at lave kager og desserter, som smager syndigt usunde, men er pivhamrende gode for os.
Hvad er din favoritdessert?
I april og maj, da rabarbersæsonen gik i gang, var det rabarbergrød. Skønne, saftige rabarber, der har simret med lidt kokossukker og vanilje. Uhhm... Det smager af barndommens hengemte for år. Men min all time favoritdessert er grøn te-is. En kugle af den serveret med en stribe bærcoulis og lidt frisk frugt er himmelsk. Jeg lærte den at kende, da jeg arbejdede som tjener på en sushirestaurant for mere end 10 år siden, og jeg elsker den stadig lige så højt.
Hvad har du altid i dit køkkenskab?
Dadler, mandler og god mørk chokolade. Så er der altid snacks.
Hvilken ingrediens er overset i det danske dessertkøkken?
Annonse
Hjemmesyltede frugter. Syltning er en fantastisk måde at bevare kraften fra årstidens frugter og bær på, og så er det nemt at gøre kagefyldet mere spændende eller hurtigt at lave en lækker dessert.
Hvad er dit bedste trick i køkkenet?
Det er at give sig tid, fordybe sig i madlavningen og bruge tiden som restitution. Et pusterum. Jeg lader altid op i køkkenet enten for mig selv eller sammen med min kæreste eller min søn. Derudover er det altid godt at have rigeligt med råvarer på lager. Jeg tænker altid på min lagerbeholdning af nødder, chokolade, tørret frugt og melsorter, når jeg handler. Når lageret er fyldt op, er det nemt lige at smække noget lækkert og sundt sammen.
Hvad har været dit mest udfordrende kageprojekt?
Den største kageudfordring til dato var min venindes bryllupskage til 125 personer, som jeg lavede for to år siden. Jeg ved ikke, hvor mange kilo den nåede op på, men den var en meter høj, og det krævede to stærke (og lidt nervøse) mænd at få den båret ind på bordet. Til gengæld blev det også den smukkeste kage, jeg har lavet, holdt helt i hvidt med sarte blomster, monogram og et hav af fine detaljer.