DM i hverdagsmad

DM i hverdagsmad: Her er vinderen

Det kunne næsten ikke blive mere hverdagsagtigt. Det var mandag. November. Og tæt på spisetid. Men i Kvickly i Roskilde fik kunderne ny inspiration til, hvad de skulle komme på middagsbordet denne aften.

Det var nemlig her finalen i DM i hverdagsmad blev afholdt.

Madredaktør Mette Mølbak fra ALT for damerne var med i dommerpanelet sammen med blandt andre Timm Vladimir og Judith Kyst, der er direktør i Madkulturen. Dommerne smagte sig igennem ti retter, men var ret enige om, hvem der skulle vinde.

Spaghetti og kødsovs på en helt ny måde

Vinderen blev nemlig retten sqaushspaghetti med øko-oksedeller. 

Opskrift: Squashspagetti med øko-oksedeller

Udover at retten var perfekt afstemt i smagen, så lagde dommerne også vægt på, at retten var en spændende nyfortolkning af hverdagsklassikeren spaghetti med kødsovs. Opskriften var indsendt af Julie Karla Ørnbjerg, der trods sine 26 år havde formået at lave en ny familieklassisker til hverdagsramte danskere.

Fødevareminister Mette Gjerskov kunne derfor overrække en chek på 15.000 kr. til Julie Karla Ørnbjerg.

Få opskriften i denne uges ALT! 

I ALT for damerne nr. 45 finder du flere af opskrifterne fra finalen. Blandt andet sprøde minitundeller, græskarsuppe og svinekoteletter, der alle vandt den kategori, de var nomineret i.


Madredaktør Mette Mølbak fra ALT for damerne var med i dommerpanelet sammen med blandt andre Timm Vladimir og Judith Kyst.

DM i hverdagsmad

Baggrunden for DM i Hverdagsmad er at hjælpe danskerne til at få bedre hverdagsmad i en fart.

Med konkurrencen vil alliancen bag initiativet sætte fokus på det sunde, veltillavede hverdagsmåltid og fællesskabet omkring maden, samt hylde håndværkerne bag den.

Bag konkurrencen står blandt andre - Tina Scheftelowitz, kogebogsforfatter, Chanet Deleuran, Spis Bedre og Focus Commitment ApS, Marie Jeng, mad+medier / Marie Jeng ApS, Trine Krebs, Frugtformidlingen, Judith Kyst, Madkulturen.

Læs mere her: dmhverdagsmad.dk

Læs også: 7 simple pastaretter