Dobbelt-chokolademousse

Dobbelt-chokolademousse

Chokolade-sundhed i flere lag – men hold dig til en enkelt portion ...

Ingredienser

  • 400 g hindbær
  • 200 g sukkerfri hvid chokolade – fås i supermarkedet, helsekostforretninger eller på netslank.dk
  • 200 g mørk chokolade 70%
  • 3 dl fløde
  • 1 tsk flydende sødemiddel
  • 3 bægre pasteuriserede æggeblommer
  • 200 g skyr
  • 6 passionsfrugter
  • lidt frisk citronmelisse

Sådan laver du dobbelt-chokolademousse:

  1. 1. Lav en hurtig hindbærkompot ved at give hindbærrene et opkog i vand.
  2. 2. Del chokoladen i mindre stykker, og smelt den mørke og den hvide i hvert sit vandbad.
  3. 3. Pisk fløden stiv sammen med flydende sødemiddel.
  4. 4. Rør skyr med æggeblommer, og fordel massen ligeligt i de to skåle med smeltet chokolade.
  5. 5. Fordel flødeskummen ligeligt i de to skåle, og vend forsigtigt sammen hver for sig.
  6. 6. Stil de to mousser på køl i ca. 4-5 timer. Er moussen blevet for stiv, kan man røre med lidt vand til en passende konsistens.
  7. 7. Anret de dobbelte chokolademousser ved at lægge et lille lag hindbærkompot i bunden af hvert portionsglas, og læg nu skiftevis en skefuld hvid mousse og en skefuld mørk mousse i. Pres en passionsfrugt over hver dessert, og pynt med citronmelisse.
  8. 600 kcal pr portion
  9. Prøv også chokolade petit fours
  10. Få mere inspiration til sund og lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/sund--slank/