Dumlekage opskrift

Skøn chokoladekage med Dumle-creme

En skøn og svampet chokoladekage med den lækreste dumle-creme på toppen. Her får du opskriften på den lækre svenske kladdkaka, der er toppet med slik, nødder og ikke mindst en virkelig lækker creme lavet af Dumle-karameller. Hvert kagestykke er specialdesignet så der er lidt til slikmunden, frugtelskeren og dem, der er til nøddeknas. Opskriften på den lækre dumlekage får du her:

8 stykker kage

Total:6 timer 20 minutter

Arbejdstid:6 timer

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 175 g smør
  • 2 ½ dl sukker
  • 3 spsk. kakao
  • 2 æg
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 2 dl hvedemel
  • Dumle-creme:
  • 3 dl fløde
  • 180 g Dumle karameller
  • Pynt: slik, bær og nødder

Sådan laver du chokoladekage med Dumle-creme:

  1. Smelt smørret i en stor kasserolle. Rør sukker og kakao i smørret. Pisk et æg i ad gangen, og herefter vaniljesukker og mel.
  2. Sæt et stykke bagepapir fast i bunden af en springform med løs kant (20 cm i diameter). Smør kanten med smør, og hæld dejen i formen.
  3. Bag kagen midt i ovnen på 175 grader i 20 min. Lad den køle af.
  4. Opvarm fløden i en kasserolle, den må ikke koge. Tilsæt Dumle karameller og rør rundt, til karamellerne er smeltet. Kom karamelcremen i en skål, og sæt den på køl i mindst 6 timer.
  5. Pisk Dumle-cremen luftig, og bred den ud over kagen. Pynt med slik, bær, nødder eller den pynt, du bedst kan lide.