Skøn chokoladekage med Dumle-creme
En skøn og svampet chokoladekage med den lækreste dumle-creme på toppen. Her får du opskriften på den lækre svenske kladdkaka, der er toppet med slik, nødder og ikke mindst en virkelig lækker creme lavet af Dumle-karameller. Hvert kagestykke er specialdesignet så der er lidt til slikmunden, frugtelskeren og dem, der er til nøddeknas. Opskriften på den lækre dumlekage får du her:
8 stykker kage
Total:6 timer 20 minutter
Arbejdstid:6 timer
Ingredienser
Det skal du bruge:
- 175 g smør
- 2 ½ dl sukker
- 3 spsk. kakao
- 2 æg
- 1 spsk. vaniljesukker
- 2 dl hvedemel
- Dumle-creme:
- 3 dl fløde
- 180 g Dumle karameller
- Pynt: slik, bær og nødder
Sådan laver du chokoladekage med Dumle-creme:
- Smelt smørret i en stor kasserolle. Rør sukker og kakao i smørret. Pisk et æg i ad gangen, og herefter vaniljesukker og mel.
- Sæt et stykke bagepapir fast i bunden af en springform med løs kant (20 cm i diameter). Smør kanten med smør, og hæld dejen i formen.
- Bag kagen midt i ovnen på 175 grader i 20 min. Lad den køle af.
- Opvarm fløden i en kasserolle, den må ikke koge. Tilsæt Dumle karameller og rør rundt, til karamellerne er smeltet. Kom karamelcremen i en skål, og sæt den på køl i mindst 6 timer.
- Pisk Dumle-cremen luftig, og bred den ud over kagen. Pynt med slik, bær, nødder eller den pynt, du bedst kan lide.