Lækre empanadas: Sådan laver du dem selv
Empanadas er lækre både til aftensmad med en god salat til og som et alternativ til en rugbrødsmad eller sandwich i madpakken. Og så er empanadas en rigtig god måde at få bugt med en rest kødsovs, de slatne grøntsager og hvad du ellers har liggende. Her får du en god og en nem opskrift på lækre empanadas:
35 stk.
Total:45 minutter
Arbejdstid:30 minutter
Ingredienser
Empanadas
- 500 g hvedemel
- 1½ tsk. salt
- 150 g blødt smør
- 1½ dl vand
- 1 æg
Desuden:
- 100 g spæd spinat
- 2 æggestore kogte kartofler, 150 g
- 100 g bacon i skiver
- 2 spsk. hakkede mandler
- 100 g smuldret feta/salat ost
- salt og peber
Pynt:
- 1 sammenpisket æg til pensling
- evt. 3 spsk. hakkede mandler
Tilbehør:
- mexicansk salsa
Sådan gør du:
- Kom hvedemel i en skål tilsæt salt, smør, vand og æg. Ælt dejen sammen til den er ensartet. Lad dejen hvile i ca. 30 min. tildækket i køleskab.
- Skyl spinaten grundigt, og kog den op i ½ dl vand i en gryde, til spinaten falder sammen. Afdryp den godt i en si.
- Hak spinaten igennem med en kniv på et skærebræt. Mos kartoflerne i en skål, og rør spinaten i.
- Steg baconskiverne sprøde, og afdryp dem på køkkenrulle. Smuldr baconskiverne fint, og bland dem med spinat og kartofler. Bland også mandler og feta i. Krydr med salt og peber.
- Del dejen i 35 boller. Udrul dem til cirkler ca. ½ cm tykke. Pensl med æg.
- Fordel spinatblandingen på dejstykkerne. Luk dem til halvmåner. Tryk kanterne sammen med en gaffel. Læg dem på bagepapir. Pensl med æg, og drys evt. med mandler.
- Bag empanadas ved 225 gr. ca. 15 min. Server dem med salsa til.