Har du ikke selv tid til at lave dejen til empanadas, kan du sagtens bruge færdig pizzadej og have lækre lune empanadas klar på kort tid. Her får du en god opskrift på nemme og hurtige empanadas, der er lavet med færdig pizzadej:
Tid: 50 min.
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
400 g hakket oksekød
½ tsk spidskommen
1 spsk hakket frisk rosmarin eller 1 tsk tørret
salt og sort peber
½ dåse flåede, hakkede tomater
1½ dl kogte ris
2 ruller færdig pizzadej
Tilbehør: tomatsalat
- Tænd ovnen på 200 grader. Hak hvidløget fint. Varm olien på en pande, og brun oksekødet heri. Tilsæt hvidløg, spidskommen og rosmarin, og krydr med salt og peber. Kom tomaterne i, og lad retten koge sammen i 10 minutter, til der ikke er ret meget væde tilbage på panden.
- Bland kødet med de kogte ris, og lad det stå og trække 5 minutter, så risene kan absorbere evt. væde.
- Rul dejen ud, og skær hvert stykke dej ud i 4 firkanter. Læg et par spiseskefulde fyld på hvert stykke dej, og fold dem sammen til trekanter eller halvcirkler. Brug fingrene til at klemme dejen sammen hele vejen rundt langs kanten, så den slutter helt tæt.
- Bag empanadaerne i ovnen i 20-30 minutter, til dejen er gylden.