En bombe af chokolade
Herlig dessertkage til større selskaber ogfester. Chokoladebomben er velegnet somdessertkage med frisk frugt, sammen medfødselsdagskakao eller til kaffeslabberas.
(ca. 20 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: ca. 1 time
- Bagetid: ca. 15 min.
- Hviletid: et par timer
- Bundene er fryse-egnede
- 3 valnøddebunde:
- 100 g smør (blødt)
- 250 g sukker
- 4 æg
- ½ dl fløde
- 250 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 50 g kakao
- 100 g valnøddekerner (hakkede)
- Fyld:
- 1 glas abrikosmarmelade (eller -puré)
- 500 g mørk chokolade (mindst 60% kakao, smeltet)
- ½ liter piskefløde (letpisket flødeskum)
- Overtræk:
- 500 g ren, rå marcipan
- Drys:
- kakao
- Tilbehør:
- evt. vindruer eller appelsinskiver
- Tegn 3 cirkler med endiameter på henholdsvis24, 21 og 15 cm medblyant på bagsiden afbagepapir.
- Dej: Rør blødt smør medsukker, til det er hvidt ogskummende. Rør et ægi ad gangen og derefterfløden. Bland mel, bagepulver og kakao sammen.Drys det igennem en si ogvend det i dejen sammenmed valnødderne med endejskraber. Fordél dejen iet ca. 1 cm tykt lag i cirklernepå bagepapiret. Bagbundene ved 175 grader ica. 15 min., til de er gennembagteog lysebrune.Stik et træspid eller enlille kniv i bundene. Erder rå dej på, skal debage videre.
- Afkøl bundene på en bagerist.Smør hver bundmed et lag abrikosmarmelade.
- Læg madfilm i enskål på 2-21⁄2 liter og endiameter på 24 cm. Blandlet afkølet, smeltet chokoladei flødeskummet.Læg et lille lag i bundenaf skålen og derefter denmindste kagebund.
- Derpået lag chokoladeskum, den næstestørste kagebundog derefter restenaf chokoladeskummet.
- Læg den største bund påog stil skålen med chokoladebombeni køleskabet,til den er stivnet (ca. 2timer).
- Vend kagen udaf skålen på et fad. Rulmarcipanen ud mellemto stykker bagepapir tilca. 1 mm’s tykkelse. Sørgfor, at det bliver så stort,at det kan dække kagen.
- Træk det ene stykke bagepapirforsigtigt af ogvend den udrullede marcipanhen over kagen, sådet dækker. Træk bagepapiretaf og skær kanternetil.
- Drys kakao igennemen si hen over kagenog server med vindruerog skiver af appelsin.