3 skønne opskrifter med ærter
En lille grønært kan blive til de lækreste småretter. Nyd den friske grønsag hele sommeren på bruschetta, blinis eller i salat. Her får du 3 lækre opskrifter, hvor de friske sprøde ærter spiller hovedrollen. Alle opskrifter er til 4 personer. Velbekomme 🌱
Bruschetta med ærtepesto
Nyd en lille snack og en kølig drink før middagen. Her får du opskriften på sprøde bruschetta med en frisk ærtepeto på toppen:
- ½ fuldkornsbaguette
- 175 g ærter
- 25 g pinjekerner
- 25-35 g reven parmesan
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie + lidt vand eller bouillon
- salt, peber
- basilikum
- 8 små mozzarellaoste
SÅDAN LAVER DU BRUSCHETTA MED ÆRTEPESTO:
- Blanchér ærterne i 1 min. i kogende vand, afkøl, afdryp og blend dem med pinjekerner, parmesan samt hvidløg.
- Tilsæt olie samt evt. lidt vand eller bouillon til passende konsistens, smag til med salt og peber.
- Skær brødet i 12 tynde skiver.
- Rist dem, fordel pestoen herpå og læg lidt basilikum og mozzarellaoste på toppen.
260 kalorier pr. person
Annonse
Ærteblinis med spinat & skinke
Et let lille måltid, som du evt. kan supplere med en salat. Her får du opskriften på lækre sprøde blinis med friske ærter og spinat:
- 75 g fuldkornsmel
- 25 g boghvedemel
- 2 æg
- ½ dl minimælk
- salt, peber, lidt frisk eller tørret estragon
- 2 dl ærter
- 2 dl groftskårne babyspinatblade
- olie til stegning
- 60 g tyndskåret parmaskinke
SÅDAN LAVER DU ÆRTEBLINIS MED SPINAT & SKINKE:
- Pisk mel og boghvedemel med æg, mælk, salt, peber og estragon. Vend ærter og spinat i dejen.
- Varm lidt olie i en pande, sæt en god spsk af dejen på panden som lidt flade kager og steg dem gyldne 1-2 min. på hver side.
- Steg dem ad et par gange. Der bliver 8-12 stk. alt efter størrelse.
- Server de lune ærteblinis med lidt skinke på toppen.
320 kalorier pr. person
Sprød ærtesalat med rejer
Superlet salat til dig, der gerne vil holde den slanke linje. Her får du en let og lækker opskrift på en skøn salat med ærter, friske krydderurter og rejer:
Annonse
- 3-4 dl friskbælgede ærter
- 1 fintsnittet sommerløg
- 1 god håndfuld krydderurtekviste af mynte, persille, dild og friske ærteskud
- 200 g store rejer uden skal
- 1 spsk olivenolie citronsaft salt peber
SÅDAN LAVER DU SPRØD ÆRTESALAT MED REJER:
- Bland ærter, løg, krydderurtekviste samt rejer.
- Vend og smag salaten til med olivenolie, citronsaft samt salt og peber og server.
80 kalorier pr. person