En skøn citronroulade

En skøn citronroulade

Det er hurtigt at bage en roulade og rulle den med lækkert fyld. Rouladen her er bagt med kokos og citron, fyldt med citron-flødeostecreme og pyntet med ristet kokosmel.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: 8 min.
  • Fryse-egnet
  • Dej:
  • 50 g hvedemel
  • 50 g kartoffelmel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 1 økologisk citron
  • 2 dl kokosmel
  • Creme:
  • 200 g flødeost naturel
  • 3 spsk cremefraiche
  • 3 spsk flormelis
  • 1 økologisk citron
  • Pynt:
  • 1 dl kokosmel (ristet gyldent på en tør pande)

  1. Tænd ovnen på 250 grader.
  2. Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver sammen og tilsæt salt.
  3. Pisk æggene luftige med en håndmikser og pisk sukkeret i.
  4. Pisk, til det bliver en tyk og luftig creme, og tilsæt fintrevet citronskal og 1-2 spsk citronsaft.
  5. Vend mel og kokos i æggemassen og bred dejen ud på en bageplade med bagepapir.
  6. Bag kagen midt i ovnen 5-8 min. Pas på, den ikke bliver for mørk.
  7. Vend straks kagen ud på et stykke bagepapir drysset med sukker, læg et viskestykke over kagen og lad den afkøle.
  8. Pisk flødeost sammen med cremefraiche, flormelis og fintrevet citronskal. Smag til med citronsaft.
  9. Træk bagepapiret af kagen og bred 2/3 af flødeostecremen ud på kagen. Rul den sammen til en roulade.
  10.  Smør det sidste af cremen på rouladens overflade og drys med ristet kokosmel.