Få opskriften på citron-vanilje-småkager med lemoncurd
Sprøde og delikate med en fin og let parfumeret citronsmag.
Ingredienser
- Giver ca. 10-12 sandwicher
- 125 g koldt smør
- 200 g hvedemel
- 1 usprøjtet citron, revet skal heraf
- 1 vaniljestang, korn herfra
- 70 g flormelis
- 1 stor æggeblomme
- evt. 1 spsk iskoldt vand
- Fyld: 1 glas lemoncurd
Sådan laver du citron-vanilje-småkager med lemoncurd
- Riv smørret på den grove side af rivejernet, og gnid det ind i mel, citronskal, vaniljekorn og flormelis, så det ligner en klumpet, grov masse.
- Saml dejen med æggeblommen og evt. en smule koldt vand, ælt den kortvarigt, til den er ensartet.
- Pak den ind i film, og lad den ligge på køl i ca. 30 min, hvorefter den rulles tyndt ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på 3 mm. Brug en udstikker til at stikke kagerne ud, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag dem på midterste rille i ovnen ved 180 grader i ca. 12-15 min, indtil de er lyst gyldne.
- Lad dem køle helt af, før du lægger dem sammen med en skefuld lemoncurd imellem.
PRØV OGSÅ: Sådan laver du en artig chokolademousse