Citron-vanilje-småkager med lemoncurd

Få opskriften på citron-vanilje-småkager med lemoncurd

Sprøde og delikate med en fin og let parfumeret citronsmag.

Ingredienser

  • Giver ca. 10-12 sandwicher
  • 125 g koldt smør
  • 200 g hvedemel
  • 1 usprøjtet citron, revet skal heraf
  • 1 vaniljestang, korn herfra
  • 70 g flormelis
  • 1 stor æggeblomme
  • evt. 1 spsk iskoldt vand
  • Fyld: 1 glas lemoncurd

Sådan laver du citron-vanilje-småkager med lemoncurd

  1. Riv smørret på den grove side af rivejernet, og gnid det ind i mel, citronskal, vaniljekorn og flormelis, så det ligner en klumpet, grov masse. 
  2. Saml dejen med æggeblommen og evt. en smule koldt vand, ælt den kortvarigt, til den er ensartet. 
  3. Pak den ind i film, og lad den ligge på køl i ca. 30 min, hvorefter den rulles tyndt ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på 3 mm. Brug en udstikker til at stikke kagerne ud, og læg dem på en bageplade med bagepapir. 
  4. Bag dem på midterste rille i ovnen ved 180 grader i ca. 12-15 min, indtil de er lyst gyldne. 
  5. Lad dem køle helt af, før du lægger dem sammen med en skefuld lemoncurd imellem.