Få opskriften på lækker spansk mandelkage
Mandler, mandler, mandler og så sukker, æg og citron er hemmeligheden bag denne vidunderlige kage. Ingen mel og ingen smør i dejen, kun lidt til springformen. Kagen er til 4-6 personer.
4-6
Ingredienser
- Smør og hvedemel til formen
- 500 g økologiske mandler
- 6 store æg
- 250 g sukker
- ¼ tsk. fint havsalt
- 1 øko-citron, fintreven skal heraf
- drys af flormelis og friskstødt kanel
Sådan laver du spansk mandelkage:
- Dæk bunden af en springform med et stort stykke bagepapir, og klem det fast med ringen. Smør ringen omhyggeligt med smør og drys den med mel. Bank det overskydende af.
- Smut mandlerne, og tør dem i et klæde. Mal dem til mandelmel i foodprocessoren. Tænd ovnen på 150 grader. Pisk æg, sukker og salt til en luftig æggesnaps. Rør mandelmelet i lidt efter lidt.
- Rør citronskallen og 4-5 dråber presset saft i mandeldejen. Hæld dejen i formen, og bag den cirka tre kvarter, eller til den virker akkurat fast og er let lysebrun. Lad kagen køle af i formen. Drys den med flormelis og en smule friskstødt kanel.
PRØV OGSÅ: Sprødstegt sandart med spinat og citronfløde