Få opskriften på lækker spansk mandelkage

Få opskriften på lækker spansk mandelkage

Mandler, mandler, mandler og så sukker, æg og citron er hemmeligheden bag denne vidunderlige kage. Ingen mel og ingen smør i dejen, kun lidt til springformen. Kagen er til 4-6 personer.

4-6

Ingredienser

  • Smør og hvedemel til formen
  • 500 g økologiske mandler
  • 6 store æg
  • 250 g sukker
  • ¼ tsk. fint havsalt
  • 1 øko-citron, fintreven skal heraf
  • drys af flormelis og friskstødt kanel

Sådan laver du spansk mandelkage:

  1. Dæk bunden af en springform med et stort stykke bagepapir, og klem det fast med ringen. Smør ringen omhyggeligt med smør og drys den med mel. Bank det overskydende af.
  2. Smut mandlerne, og tør dem i et klæde. Mal dem til mandelmel i foodprocessoren. Tænd ovnen på 150 grader. Pisk æg, sukker og salt til en luftig æggesnaps. Rør mandelmelet i lidt efter lidt.
  3. Rør citronskallen og 4-5 dråber presset saft i mandeldejen. Hæld dejen i formen, og bag den cirka tre kvarter, eller til den virker akkurat fast og er let lysebrun. Lad kagen køle af i formen. Drys den med flormelis og en smule friskstødt kanel.