Quiche

Skønne madtærter: Få 4 gode opskrifter på quiche

Et god bud på en nem og lækker aftensmad er ovnbagt quiche med en god salat til. Fyld quichen med kød, eller grønne sager. Her får du fire lækre opskrifter på skønne quiches, som du nemt kan lave.

Middelhavsquiche med tomatsalat

4 personer

Ingredienser:

1 porton tærtedej (se opskrift her på siden, eller brug en rulle færdig tærtedej)

6 æg

1/2 dl fløde

salt og peber

1 glas grillet peberfrugt

1 aubergine

100 g feta

3 kviste basilikum

Salat:

300 g blandede små tomater i forskellige farver

100 g mandler

1 bundt mynte

1 bundt basilikum

4 spsk. god olivenolie

salt og peber

Sådan gør du: 

  1. Kom tærtedejen i en tærteform. Tænd ovnen på 200 gr.
  2. Pisk æggene sammen med fløde. Krydr med salt og peber. Hæld æggemassen i tærteformen.
  3. Læg grillet peberfrugt stykker rundt på tærten. Skyl auberginen, og skær den i skiver. Fordel aubergineskiver på tærten. Smuldr feta udover. Læg hele basilikumblade rundt på tærten.
  4. Bag tærten på midterste ovnribbe i 30-35 minutter, til æggemassen har sat sig. Sæt tærten på en bagerist.
  5. Skyl tomater, og skær dem i halve. Hak mandler. Skyl krydderurter, og hak dem fint.
  6. Bland mandler sammen med krydderurter og olivenolie, og vend tomaterne i. Krydr med salt og peber. Server tomatsalaten til middelhavsquichen.
kylling-spidskaal.jpg

Quiche med kylling og spidskålsalat

4 personer

Ingredienser:

Tærtedej:

200 g hvedemel

40 revet ost, fx parmesan

75 g koldt smør i tern

1 æg

Fyld:

2 kyllingebryster

1 spsk. hakket timian

2 spsk. olivenolie

salt og peber

500 g broccoli

6 æg

1/2 dl fløde

salt og peber

100 g gedeost

Salat:

1 spidskål

100 g sugarsnaps

2 æbler

1/2 agurk

1 potte ærteskud

50 g ristede hasselnødder

1 bundt bredbladet persille

Dressing:

1,5 dl fløde

1 citron

2 spsk. sukker

salt og peber

Sådan gør du: 

  1. Bland mel og revet ost i en stor skål sammen med koldt smør i tern. Slå ægget ud i skålen. Ælt med hænderne til en dej. Tilsæt evt. 1-2 spsk vand, hvis dejen ikke vil samles. Sæt dejen i køleskab i 30 minutter.
  2. Tænd ovnen på 200 gr. Rul dejen ud på et melstrøet bord, til en cirkel på ca. 30 cm i diameter. Kom dejen i tærteformen, og prik bunden med en gaffel.
  3. Skær kyllingebryster i mindre stykker. Opvarm olie på en pande. Steg kylling sammen med timian, salt og peber, til det er mørt i 7-8 minutter. Tag panden fra varmen.
  4. Skyl broccoli, og del den i små buketter.
  5. Pisk æg sammen med fløde, og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen i tærteformen. Fordel kyllingestykker og broccolibuketter på tærten.
  6. Skær gedeost i skiver, og kom dem på tærten. Bag tærten på midterste ovnribbe, til æggemassen har sat sig, og tærtekanterne er gyldne i 25-30 minutter. Sæt tærten på en bagerist.
  7. Fjern de yderste blade fra spidskålen. Snit den fint, og kom den i en salatskål. Skyl sugarsnaps, og skær dem i halve på langs. Skyl æbler, og skær dem i fine tynde både. Skyl agurk, og skær den i skiver, som igen skæres i strimler. Hak ærteskud groft.
  8. Bland det hele sammen i salatskålen med hakket hasselnødder.
  9. Rør fløden sammen med citronsaft, sukker, salt og peber. Hæld dressingen over salaten, og bland godt. Server salaten til quichen.

TIP: Brug en tærteform i metal, så får du en sprød tærtebund. Vælg også gerne en form med løs bund, det gør det lettere at få tærten over på et fad til servering.

skinkequiche.jpg

Skinkequiche med bønnesalat

4 personer

Ingredienser:

1 portion tærtedej

6 æg

1/2 dl fløde

salt og peber

100 g kogt skinke

50 g revet emmentaler

3 kviste bredbladet persille

Salat:

400 g grønne bønner

1 bundt bredbladet persille

1 rødløg

Vinaigrette:

1 spsk. sennep

1 spsk. rødvinseddike

5 spsk. olivenolie

1 tsk. sukker

salt og peber

Sådan gør du: 

  1. Rul tærtedejen ud i en tærteform. Tænd ovnen på 200 gr.
  2. Pisk æggene sammen med fløde, og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen i tærteformen.
  3. Riv skinken i strimler, og fordel den på tærten. Skyl persillen, og nip hele blade fra stilkene, og læg dem på tærten. Drys med revet emmentaler i et jævnt lag.
  4. Bag tærten på midterste ovnribbe i 30-35 minutter, til æggemassen har sat sig, og tærten er gylden. Sæt tærten på en bagerist.
  5. Salat: Nip bønnerne, og skyl dem under koldt vand. Damp bønnerne i kogende vand i 4 minutter. Kom bønnerne i et dørslag, og afkøl dem med koldt vand.
  6. Skyl persillen, og hak den fint. Kom bønner og persille i en skål.
  7. Pil løg, og skær den i fine tynde både. Vend løget sammen med bønner og persille.
  8. Vinaigrette: Rør sennep sammen med eddike en lille skål. Tilsæt olien lidt efter lidt, mens der røres til en cremet vinaigrette. Krydr med sukker, salt og peber. Hæld vinaigrette over bønnesalaten. Server quiche til.
figenquiche.jpg

Quiche med gorgonzola og figner

4 personer

Ingredienser:

1 rulle butterdej

6 æg

1/2 dl fløde

salt og peber

200 g gorgonzola

50 g valnødder

3 friske figner

Salat:

1 egeblad salathoved

4 friske figner

50 g valnødder

Dressing:

1 spsk. balsamicoglaze (eller en god, kraftig balsamico)

4 spsk. valnøddeolie

salt og peber

Sådan gør du:

  1. Rul butterdej ud i en tærteform. Tænd ovnen på 200 gr. Pisk æg og fløde sammen. Krydr med salt og peber. Hæld æggemassen i tærteformen.
  2. Fordel gorgonzola på tærten i mindre stykker. Drys valnødder rundt. Skyl figner, og skær dem i kvarte. Fordel fignerne i tærten.
  3. Bag tærten på midterste ovnribbe i 25-30 minutter. Sæt tærten på en bagerist.
  4. Skyl salaten, og skær den i mindre stykker. Kom salaten i en salatskål.
  5. Skyl fignerne, og skær dem i kvarte. Hak valnødderne groft. Vend salaten rundt med figner, valnødder, balsamicoglaze og valnøddeolie. Krydr med salt og peber.

TIP: Sæt tærten på brunchbordet, eller server den som dessert, i stedet for ost eller kage.