Falafel
(2 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Stegetid: 10 min.
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 1 dåse kikærter
- 100 g frosne ærter (optøet)
- ½ løg (skiver)
- 1-2 fed hvidløg (knust)
- 3 spsk mel
- frisk mynte (eller persille)
- ½ tsk groft salt
- ½ tsk stødt spidskommen
- ½ tsk stødt koriander
- ¼ tsk stødt cayenne/chili
- ¼ tsk bagepulver
- 1 æg
- 1 spsk citronsaft
- Dressing:
- 75 g tahini (sesampasta)
- 1 spsk citronsaft
- 1 fed hvidløg (knust)
- ¾-1 dl vand
- Tilbehør:
- pitabrød
- grøn salat
- tomater
- agurk
- peberfrugt
- Hæld væsken fra kikærterne og hak dem groft i en foodprocessor. Tag ca. halvdelen over i en skål og hak resten fint med afdryppede ærter, løg, hvidløg, mel, krydderurter og krydderier.
- Bland det sammen med de grofthakkede kikærter og tilsæt sammenpisket æg og citronsaft. Sæt farsen i køleskabet min. 30 min.
- Rør dressingen sammen.
- Skyl og slyng salaten og skær tomater, agurk og peberfrugt i skiver.
- Form farsen til kugler (som bordtennisbolde) og tryk dem let flade. Steg dem i varm olie på en pande eller i en frituregryde (180 grader) 3-5 min. Dryp af på køkkenrulle og anret i lune pitabrød med salat og dressing.