Falafel - opskrift på lækre hjemmelavede falafler
Til trods for en lang ingrediensliste er falafel utroligt nemt at lave. Falafel kan både serveres som snack eller i pitabrød.
(2 personer)
Ingredienser
- Ingredienser:
- 1 dåse kikærter
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 bundt frisk koriander (eller persille)
- 1-2 æg
- 1 spsk. mel
- 1 spsk. knust spidskommen
- 1 spsk. knust koriander
- ½ tsk. chili
- 1 tsk. salt
- saft og skal af ½ citron (økologisk)
- evt. 2 spsk. sesamfrø
- olie til fritering (f.eks. jordnødde- eller solsikkeolie)
- Tilbehør:
- harissa (chilisovs)
- Hæld væden fra kikærterne.
- Skær løg og hvidløg i mindre stykker.
- Kom alle ingredienser i en blender eller foodprocessor, og blend til jævn masse. Du skal kunne forme små boller af dejen. Justér med æg eller mel.
- Varm olien op i en tykbundet gryde. Olien er varm nok, når man kommer en lille smule dej i, og det syder omkring det.
- Lav små boller af farsen, og frituresteg dem i olien, indtil overfladen er gyldenbrun. Tag dem op, og læg dem på et stykke køkkenrulle. Servér evt. med harissa.