Falafel

Falafel - opskrift på lækre hjemmelavede falafler

Til trods for en lang ingrediensliste er falafel utroligt nemt at lave. Falafel kan både serveres som snack eller i pitabrød.

(2 personer)

Ingredienser

  • Ingredienser:
  • 1 dåse kikærter
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt frisk koriander (eller persille)
  • 1-2 æg
  • 1 spsk. mel
  • 1 spsk. knust spidskommen
  • 1 spsk. knust koriander
  • ½ tsk. chili
  • 1 tsk. salt
  • saft og skal af ½ citron (økologisk)
  • evt. 2 spsk. sesamfrø
  • olie til fritering (f.eks. jordnødde- eller solsikkeolie)
  • Tilbehør:
  • harissa (chilisovs)

  1. Hæld væden fra kikærterne.
  2. Skær løg og hvidløg i mindre stykker.
  3. Kom alle ingredienser i en blender eller foodprocessor, og blend til jævn masse. Du skal kunne forme små boller af dejen. Justér med æg eller mel.
  4. Varm olien op i en tykbundet gryde. Olien er varm nok, når man kommer en lille smule dej i, og det syder omkring det.
  5. Lav små boller af farsen, og frituresteg dem i olien, indtil overfladen er gyldenbrun. Tag dem op, og læg dem på et stykke køkkenrulle. Servér evt. med harissa.