Falafel med kokos
Få opskriften på lækre falafler med kikærter og kokos.
25-30 stk.
Ingredienser
- 2 dl tørrede kikærter, ca. 175 g
- 1 stor sødkartoffel, ca. 300 g rå vægt og 175 g bagt, pillet vægt
- 2 håndfulde thaibasilikum, koriander eller mynte
- 50 g kokosmel
- 1 tsk bagepulver*
- 1 spsk tahin
- 1 tsk fint himalayasalt
- 4 fed hvidløg
- 2 små skalotteløg, ca. 50 g skrællet vægt
- ½ tsk paprika, kan udelades
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk knust spidskommen
- 3-4 spsk citronsaft
- evt. 1-2 spsk kikærtemel, alternativt fuldkornsrismel (begge glutenfri) eller anden mel
- ekstra jomfrukokosolie til stegning
Sådan laver du falafler
- Udblød kikærterne natten over (8-12 timer) i koldt vand. Kassér vandet og skyl dem med friskt vand.
- Skrub kartoflen ren, pak den ind i bagepapir. Fold papiret så folderne vender nedad, læg den på en bageplade og bag den i ovnen ca. 20-25 minutter ved 175 °C varmluft, til den er helt gennembagt og blød.
- Skyl og slyng krydderurterne.
- Kom kikærter, pillet kartoffel, krydderurter, kokosmel, bagepulver, tahin og salt i en foodprocessor.Skræl hvidløg og løg, og tilsæt også det samt paprika, koriander, spidskommen og citronsaft. Kør, til du har en cremet ‘fars’.
- Steg en prøvefalafel på en mellemvarm pande og tilsæt evt. lidt mel, hvis den bliver for løs.
- Steg falaflerne ca. 3-4 minutter på hver side. Du kan enten stege dem helt på panden, eller bare brune dem på panden og bage dem færdige i ovnen ved 190 °C varmluft.