Farsbrød med porrer

Lækkert farsbrød med porrer

Lækkert farsbrød med oksekød og grøntsager - her har vi puttet ekstra grønt i form af porrer i det klassiske farsbrød.

(4-6 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bage/kogetid: ca. 1 time
  • Fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 tsk groft salt og friskkværnet peber
  • 4-5 saltede ansjoser i olie (sardeller, finthakkede) – kan udelades og erstattes af 1 tsk groft salt
  • 2 dl rasp
  • 3 æg
  • 2 dl mælk
  • evt. 2 spsk kapers (hakkede)
  • 5-6 tynde porrer
  • 1 spsk olie
  • Tilbehør:
  • brøndkarse eller salat
  • evt. brød

  1. Fars: Rør hakket kød med salt, peber, ansjoserog rasp. Tilsæt æg og rør godt, tilsætderefter mælk og evt. kapers. Lad farsen hvile i køleskabet.
  2. Kog porrer møre ca. 8 min. i letsaltet vand. Lad dem dryppe godt af.
  3. Smøret ovnfast fad med olie. Læg 1/3 af farsen i etjævnt lag i bunden, læg3 porrer ovenpå, derefter1/3 mere af farsen og så de sidste porrer, læg resten af farsen på og form et brød.
  4. Pensl overfladen med olie, hæld 1-2 dl vand i fadet og sæt det i en 175 gradervarm ovn i 45 min. – 1 time, til kødet ergennemstegt. Mål evt.med stegetermometer,kernetemperaturen skal være 75 grader.
  5. Nyd skiver af farsbrød med brøndkarse eller salat og evt. brød.