Lækkert farsbrød med porrer
Lækkert farsbrød med oksekød og grøntsager - her har vi puttet ekstra grønt i form af porrer i det klassiske farsbrød.
(4-6 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Bage/kogetid: ca. 1 time
- Fryse-egnet
- Ingredienser:
- 500 g hakket oksekød
- 2 tsk groft salt og friskkværnet peber
- 4-5 saltede ansjoser i olie (sardeller, finthakkede) – kan udelades og erstattes af 1 tsk groft salt
- 2 dl rasp
- 3 æg
- 2 dl mælk
- evt. 2 spsk kapers (hakkede)
- 5-6 tynde porrer
- 1 spsk olie
- Tilbehør:
- brøndkarse eller salat
- evt. brød
- Fars: Rør hakket kød med salt, peber, ansjoserog rasp. Tilsæt æg og rør godt, tilsætderefter mælk og evt. kapers. Lad farsen hvile i køleskabet.
- Kog porrer møre ca. 8 min. i letsaltet vand. Lad dem dryppe godt af.
- Smøret ovnfast fad med olie. Læg 1/3 af farsen i etjævnt lag i bunden, læg3 porrer ovenpå, derefter1/3 mere af farsen og så de sidste porrer, læg resten af farsen på og form et brød.
- Pensl overfladen med olie, hæld 1-2 dl vand i fadet og sæt det i en 175 gradervarm ovn i 45 min. – 1 time, til kødet ergennemstegt. Mål evt.med stegetermometer,kernetemperaturen skal være 75 grader.
- Nyd skiver af farsbrød med brøndkarse eller salat og evt. brød.