Farseret flæskesteg med valnødder og gulerodssalat
Lækker flæskesteg med sprød svær og lækkert fyld af fars og valnødder.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Stegetid: ca. 1½ timer
- Kødet er fryse-egnet
- 1,25 kg flæskesteg (uden ben)
- ca. 1 spsk groft salt
- friskkværnet peber
- 4-5 laurbærblade
- ca. 1 dl vand
- Fars:
- 250 g hakket svinekød
- 2 tsk salt
- 2 spsk rasp
- 1 æg
- 1½ dl piskefløde (eller mælk)
- 100 g valnøddekerner (hakkede)
- Råkost:
- 5-6 gulerødder (fintrevne)
- ½ knoldselleri (fintrevet)
- 2 æbler (fintrevne)
- 3-4 spsk citronsaft
- Tilbehør:
- grøn salat og hvedebrød
- Fars:
- Rør kødet sejtmed salt. Tilsæt raspog æg og rør godt. Tilsætgradvist fløde ellermælk og nødder.
- Steg:
- Rids sværen med½ cm’s mellemrum oggnid salt ned i. Skær enlomme i kødets længde,så åbningen går gennemkødet og omtrentud til siderne.Fyld farsen i lommen.Krydr med peber, ogsæt stegen i en bradepandemed laurbærbladeog vand i bunden.Steg den i en 200 gradervarm ovn i ca.1 time og 30 min. Spædevt. med mere vand.Er sværen ikke sprød,sættes den under grilleni ovnen.
- Bland råkostsalaten.Servér skiver af stegmed råkost, salat ogbrød.