Farseret flæskesteg med valnødder og gulerodssalat

Farseret flæskesteg med valnødder og gulerodssalat

Lækker flæskesteg med sprød svær og lækkert fyld af fars og valnødder.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Stegetid: ca. 1½ timer
  • Kødet er fryse-egnet
  • 1,25 kg flæskesteg (uden ben)
  • ca. 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4-5 laurbærblade
  • ca. 1 dl vand
  • Fars:
  • 250 g hakket svinekød
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk rasp
  • 1 æg
  • 1½ dl piskefløde (eller mælk)
  • 100 g valnøddekerner (hakkede)
  • Råkost:
  • 5-6 gulerødder (fintrevne)
  • ½ knoldselleri (fintrevet)
  • 2 æbler (fintrevne)
  • 3-4 spsk citronsaft
  • Tilbehør:
  • grøn salat og hvedebrød

  1. Fars:
  2. Rør kødet sejtmed salt. Tilsæt raspog æg og rør godt. Tilsætgradvist fløde ellermælk og nødder.
  3. Steg:
  4. Rids sværen med½ cm’s mellemrum oggnid salt ned i. Skær enlomme i kødets længde,så åbningen går gennemkødet og omtrentud til siderne.Fyld farsen i lommen.Krydr med peber, ogsæt stegen i en bradepandemed laurbærbladeog vand i bunden.Steg den i en 200 gradervarm ovn i ca.1 time og 30 min. Spædevt. med mere vand.Er sværen ikke sprød,sættes den under grilleni ovnen.
  5. Bland råkostsalaten.Servér skiver af stegmed råkost, salat ogbrød.