Fastelavnsboller

Fastelavnsboller med marcipan

Marcipan smager godt hele året og i alle afskygninger – selvfølgelig også som fyld i lækre fastelavnsboller som disse…

12 stk.

Ingredienser

  • 12 stk.
  • 100 g smeltet afkølet smør
  • 2 dl fløde 9 %
  • 50 g gær
  • 2 spsk. sukker
  • 1 stang vanilje
  • ca. 450 g hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • Fyld:
  • marmelade og marcipan
  • Pynt:
  • flormelis til glasur

Fastelavnsboller med marcipan - sådan gør du:

  1. Smelt smørret ved svag varme. Tag gryden af varmen, og hæld smørret i en skål. Tilsæt fløde, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en kniv. Rør vaniljekorn i væsken, og ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig.
  3. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  4. Slå dejen ned på et meldrysset bord, rul den ud, og skær den i 12 firkanter på ca. 10 x 10 cm. Fordel lidt marmelade eller marcipan på midten af hver firkant, og fold dejen godt sammen om fyldet, så den ikke flyder ud under bagningen.
  5. Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 30 min.
  6. Pensl med sammenpisket æg, og bag i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 min.
  7. Afkøl fastelavnsbollerne, før de dekoreres med glasur.