Fastelavnsboller med marcipan
Marcipan smager godt hele året og i alle afskygninger – selvfølgelig også som fyld i lækre fastelavnsboller som disse…
12 stk.
Ingredienser
- 12 stk.
- 100 g smeltet afkølet smør
- 2 dl fløde 9 %
- 50 g gær
- 2 spsk. sukker
- 1 stang vanilje
- ca. 450 g hvedemel
- 1 æg til pensling
- Fyld:
- marmelade og marcipan
- Pynt:
- flormelis til glasur
Fastelavnsboller med marcipan - sådan gør du:
- Smelt smørret ved svag varme. Tag gryden af varmen, og hæld smørret i en skål. Tilsæt fløde, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en kniv. Rør vaniljekorn i væsken, og ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig.
- Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
- Slå dejen ned på et meldrysset bord, rul den ud, og skær den i 12 firkanter på ca. 10 x 10 cm. Fordel lidt marmelade eller marcipan på midten af hver firkant, og fold dejen godt sammen om fyldet, så den ikke flyder ud under bagningen.
- Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 30 min.
- Pensl med sammenpisket æg, og bag i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 min.
- Afkøl fastelavnsbollerne, før de dekoreres med glasur.