Fastelavnsstang
Fastelavnsboller kender du, men hvad med en fastelavnsstang? Stangen er lavet af en lækker blød gærdej, der er fyldt med remonce af æblemos og marcipan.
2 fastelavnsstænger, ca 20 skriver
Total:2 timer
Ingredienser
- Dej:
- 2 dl mælk
- 100 g smør
- 50 g gær
- 1 æg
- ½ tsk. salt
- 2 spsk. sukker
- ¾ tsk. stødt kardemomme
- 450 g hvedemel
- 1 æg (til pensling)
- Æbleremonce:
- 500 g æbler
- 75 g sukker
- 100 g marcipan
- Pynt:
- 50 g hasselnødder
- 75 g mørk chokolade
- 50 g flormelis
- 2-4 spsk. mælk
Sådan bager du en fastelavnsstang
- Dej:
- 1. Lun mælken i en kasserolle, og lad smørret smelte heri, til det er håndvarmt. Opløs gæren i mælken i en stor skål. Tilsæt æg, salt, sukker, kardemomme og mel. Ælt dejen godt sammen, til den er blød og glat. Lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
- Remonce:
- 2. Skræl æblerne, fjern kernehuse, og skær æblerne i mindre stykker.
- 3. Kog æblerne under låg i en gryde med lidt vand i bunden. Lad dem koge helt ud. Rør ofte, og hold øje med, at de ikke brænder på.
- 4. Smag mosen til med sukker. Riv marcipanen groft, og rør den i mosen.
- Fastelavnsstænger:
- 5. Del dejen i 2, og rul hvert stykke ud på et melstrøet bord til en firkant på ca. 20 x 40 cm. Læg hver firkant på hvert sit stykke bagepapir.
- 6. Fordél remoncen på midten i hele dejens længde. Fold dejen omkring fyldet, næsten helt ind til midten. Luk enderne godt, så remoncen ikke løber ud. Læg stængerne i en bradepande (se tip).
- 7. Pensl stængerne med sammenpisket æg, og lad dem efterhæve i 30 min.
- 8. Bag stængerne gyldentbrune midt i ovnen i 20 min. ved 200 grader. Lad dem køle af på pladen.
- Pynt:
- 9. Brun nødderne i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min., til de er gyldne og dufter. Lad dem køle af, og gnid skallen af. Hak nødderne groft.
- 10. Smelt chokoladen over vandbad, rør den sammen med flormelis, og spæd med mælk til glasurkonsistens.
- 11. Dryp glasuren over fastelavnsstængerne, og drys med nødder.