Favoritter på kaffebordet: Napoleonskager og kartoffelkager

Favoritter på kaffebordet: Napoleonskager og kartoffelkager

Lækre hjemmelavede flødeskumskager - Napoleonskager og kartoffelkager. Se her, hvordan du selv laver flødekagerne...

Ingredienser

  • Napoleonskager
  • (ca. 8 stk.)
  • 2 plader butterdej (frossen)
  • 1 portion kagecreme (se opskrift på lagkagesnitter nedenfor)
  • 1/2 dl hindbærsyltetøj
  • Glasur:
  • 100 g flormelis
  • 1 1/2-2 spsk rom (eller vand)
  • flødeskum til pynt
  • evt. ribsgelé
  • Kartoffelkager
  • (10 stk.)
  • 100 g smør
  • 2 dl vand
  • 100 g mel (ca. 1½ dl)
  • 1/4 tsk salt
  • 2-3 æg
  • 1/2 portion creme (se opskrift på lagkagesnitter nedenfor)
  • 1 1/2 dl piskefløde (pisket til skum)
  • 250 g marcipan
  • kakao

  1. Napoleonskager:
  2. Udrul hver butterdejsplade til dobbelt længde. Prik dem med en gaffel og bag dem midt i ovnen ved 200-225 grader. Lad dem svale.
  3. Tilbered cremen (som til lagkagesnitter). Fordél lidt syltetøj på halvdelen af butterdejspladerne. Bland lidt flødeskum i cremen og fordél det ovenpå.
  4. Kom glasur på resten af pladerne og læg dem på toppen. Skær dem i portionsstykker, som hver er 4 cmbrede. Sprøjt flødeskum på og pynt evt. med en geléstribe på hver.
  5. Kartoffelkager:
  6. Kom smør og vand i en gryde og bring det i kog. Tilsæt melet på én gang og rør godt, til blandingen har samlet sig. Tag gryden fra varmen, tilsæt salt og rør æggene i ét ad gangen – dejen skal være ret fast i konsistensen, så den ikke flyder ud under bagningen. Kom dejen i en sprøjtepose med bred tylle og sprøjt 8 cm lange og 3 cm brede stænger på bagepapir lagt på en bageplade.
  7. Bag kagerne ved 200 grader i 20-25 min. Åbn ikke ovndøren under bagningen, så falder kagerne sammen. Skær et låg af kagerne straks efter, de er bagt, så dampen kan slippe ud.
  8. Tilbered cremen, lad den svale og vend flødeskum heri. Fyld kagerne hermed. Udrul marcipanen tyndt og udstik runde plader (ca. 10 cm i diam.).
  9. Rul dem ovale og læg dem på kagerne. Drys med sigtet kakao.