Favoritter på kaffebordet: Napoleonskager og kartoffelkager
Lækre hjemmelavede flødeskumskager - Napoleonskager og kartoffelkager. Se her, hvordan du selv laver flødekagerne...
Ingredienser
- Napoleonskager
- (ca. 8 stk.)
- 2 plader butterdej (frossen)
- 1 portion kagecreme (se opskrift på lagkagesnitter nedenfor)
- 1/2 dl hindbærsyltetøj
- Glasur:
- 100 g flormelis
- 1 1/2-2 spsk rom (eller vand)
- flødeskum til pynt
- evt. ribsgelé
- Kartoffelkager
- (10 stk.)
- 100 g smør
- 2 dl vand
- 100 g mel (ca. 1½ dl)
- 1/4 tsk salt
- 2-3 æg
- 1/2 portion creme (se opskrift på lagkagesnitter nedenfor)
- 1 1/2 dl piskefløde (pisket til skum)
- 250 g marcipan
- kakao
- Napoleonskager:
- Udrul hver butterdejsplade til dobbelt længde. Prik dem med en gaffel og bag dem midt i ovnen ved 200-225 grader. Lad dem svale.
- Tilbered cremen (som til lagkagesnitter). Fordél lidt syltetøj på halvdelen af butterdejspladerne. Bland lidt flødeskum i cremen og fordél det ovenpå.
- Kom glasur på resten af pladerne og læg dem på toppen. Skær dem i portionsstykker, som hver er 4 cmbrede. Sprøjt flødeskum på og pynt evt. med en geléstribe på hver.
- Kartoffelkager:
- Kom smør og vand i en gryde og bring det i kog. Tilsæt melet på én gang og rør godt, til blandingen har samlet sig. Tag gryden fra varmen, tilsæt salt og rør æggene i ét ad gangen – dejen skal være ret fast i konsistensen, så den ikke flyder ud under bagningen. Kom dejen i en sprøjtepose med bred tylle og sprøjt 8 cm lange og 3 cm brede stænger på bagepapir lagt på en bageplade.
- Bag kagerne ved 200 grader i 20-25 min. Åbn ikke ovndøren under bagningen, så falder kagerne sammen. Skær et låg af kagerne straks efter, de er bagt, så dampen kan slippe ud.
- Tilbered cremen, lad den svale og vend flødeskum heri. Fyld kagerne hermed. Udrul marcipanen tyndt og udstik runde plader (ca. 10 cm i diam.).
- Rul dem ovale og læg dem på kagerne. Drys med sigtet kakao.