Ferskenmousse med hindbær

Ferskenmousse med hindbær

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 30 min.
  • Kogetid: ca. 10 min.
  • Størknetid: 1-2 timer
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 500 g ferskner
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand (eller evt. 1 dåse kogte ferskner, ca. 400 g)
  • 5 blade husblas
  • ½ dl abrikos- eller ferskenlikør
  • 2 æg (delt i hvider og blommer, brug evt. pasteuriserede æg)
  • 125 g sukker
  • 100 g cremefraiche 38 %
  • 200 g friske hindbær

  1. Blanchér fersknerne ivand og hiv skindet af. Flæk dem og fjern stenene.Kog fersknerne møre i en lage af sukker og vand, og blend dem.
  2. Læg husblasbladeneenkeltvis i koldt vand. Kom dem i en skål med likør og smelt demover vandbad.
  3. Pisk æggeblommerne skummendemed halvdelen af sukkeret, og pisk æggehviderne med resten af sukkeret.
  4. Lad blenderen med fersknerne køre, og tilsæt husblasblandingeni en stråle.
  5. Vend det sammen med æggeblommeskummetog cremefraiche, og vend æggehvideskum i til sidst.
  6. Fordél moussen i portionsglasog sæt dem ikøleskabet 1-2 timer, til den er stivnet. Kom friske hindbær på toppen ved servering.