Ferskenmousse med hindbær
Ingredienser
- Arbejdstid: ca. 30 min.
- Kogetid: ca. 10 min.
- Størknetid: 1-2 timer
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 500 g ferskner
- 1 dl sukker
- 1 dl vand (eller evt. 1 dåse kogte ferskner, ca. 400 g)
- 5 blade husblas
- ½ dl abrikos- eller ferskenlikør
- 2 æg (delt i hvider og blommer, brug evt. pasteuriserede æg)
- 125 g sukker
- 100 g cremefraiche 38 %
- 200 g friske hindbær
- Blanchér fersknerne ivand og hiv skindet af. Flæk dem og fjern stenene.Kog fersknerne møre i en lage af sukker og vand, og blend dem.
- Læg husblasbladeneenkeltvis i koldt vand. Kom dem i en skål med likør og smelt demover vandbad.
- Pisk æggeblommerne skummendemed halvdelen af sukkeret, og pisk æggehviderne med resten af sukkeret.
- Lad blenderen med fersknerne køre, og tilsæt husblasblandingeni en stråle.
- Vend det sammen med æggeblommeskummetog cremefraiche, og vend æggehvideskum i til sidst.
- Fordél moussen i portionsglasog sæt dem ikøleskabet 1-2 timer, til den er stivnet. Kom friske hindbær på toppen ved servering.