Festkage med franske makroner

Festkage med franske makroner

En lækker moussekage af hvid chokolade og lime i selskab med de søde små franske makroner i forskellige farver.

1 kage, 10 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Bagetid: ca. 15 min. (længere, hvis man selv ønsker at bage sine franske makroner/macarones. Se opskriften her)
  • Størknetid: 2 timer (max 10 timer før servering)
  • Lagkagebundene er fryseegnede
  • 20-25 franske makroner (færdiglavede, f.eks. med mokka-, pistacie-, jordbær- eller citroncreme)
  • Lagkagebunde:
  • 2 æg
  • 75 g sukker
  • 50 g hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • Limemousse med hvid chokolade:
  • 100 g hvid chokolade
  • 1 lime (økologisk)
  • 4 blade husblas
  • 1 dl vand
  • ½ dl limesaft
  • 2 æg
  • 2 æggeblommer
  • 25 g sukker
  • ¼ l piskefløde
  • Pynt:
  • flødeskum

Sådan laver du en fin festkage med macarons

  1. 1. Pisk æg og sukker stift og tyktskummende i ca. 10 min. med en håndmikser. Bland mel og bagepulver. Sigt det igennem en si, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
  2. 2. Tegn 2 cirkler på 18-20 cm i diameter (eller så de passer til en 2-liters form eller skål, som kagen samles i), med blyant på bagsiden af bagepapir. Fordél dejen i et jævnt lag i cirklerne.
  3. 3. Bag bundene i ca. 15 min. ved 175 grader. Stik et træspid eller en lille kniv i en bund. Er der rå dej på, skal de bage videre. Afkøl på en bagerist.
  4. 4. Beklæd en 2-literskål med husholdningsfilm. Sæt 8 makroner op ad indersiden på formen, eller læg dem i bunden af skålen.
  5. Mousse:
  6. 1. Smelt forsigtigt stykker af hvid chokolade over varmt vandbad. Kom lidt fintrevet limeskal i chokoladen. Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min. Knug vandet ud af husblasbladene. 
  7. 2. Kog vandet op, tilsæt husblassen og rør, til den er opløst. Tilsæt limesaft.
  8. 3. Pisk æg, æggeblommer og sukker, til det er skummende – ca. 10 min. med en håndmikser. Pisk husblas- og limeblandingen i en stråle i skummet. Tilsæt smeltet chokolade, og vend straks letpisket flødeskum i moussen.
  9. 4. Hæld halvdelen af moussen i formen/skålen med det samme. Læg 1 lagkagebund ovenpå.
  10. 5. Sæt 8 makroner op ad siderne af formen, og hæld resten af moussen i, inden den størkner. Læg 1 lagkagebund på toppen.
  11. 6. Sæt kagen i køleskabet i ca. 2 timer, til den er helt størknet. Vend kagen ud på et fad, og fjern husholdningsfilmen.
  12. 7. Kom flødeskum i en sprøjtepose med stjernespids, og pynt kagen i kanten. Kom resten af makronerne på toppen med lidt flødeskum.