Crêpes suzette

Festlig crêpes suzette

Crepes suzette er en festlig servering af tynde pandekager, som vendes i en appelsinsovs, flamberes med cognac og drysses med mandelfileter.

(4 personer, ca. 12 pandekager)

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 45 min.
  • Bage/kogetid: 40-50 min.
  • Fryse-egnede
  • 60 g mel
  • 4 æg
  • 1 stang vanilje (kornene)
  • ½ citron (usprøjtet, fintrevet skal)
  • 100 g smør (kogende)
  • ca. 3½ dl mælk (eller fløde)
  • lidt salt og sukker
  • lidt smør til panden
  • Appelsinsovs:
  • 75 g smør
  • 75 g sukker
  • 2 appelsiner (usprøjtet, fintrevet skal og saft)
  • ½ citron (fintrevet skal og saft)
  • 8 cl orangelikør (f.eks. Grand Marnier)
  • 4 cl cognac
  • 25 g mandelfileter
  • evt. 2 appelsiner (stykker eller fileter)

  1. Pisk mel og æg sammenvaniljekornene ogcitronskal og tilsæt kogendesmør. Rør mælk igradvist til en passendetynd konsistens. Krydrmed salt og sukker.
  2. Steg pandekagerneca. 4 min. i smør på enpande (ca. 20 cm i diameter),til de er gyldnepå begge sider.
  3. Foldpandekagerne sammeni trekanter og læg demtaglagt på en pande elleri et ovnfast fad.
  4. Appelsinsovs: Smeltsmør og sukker tilkaramel på en pandeog tilsæt citron- og appelsinskal,appelsinsaftog orangelikør. Hældsovsen over de lunepandekager.
  5. Flambérpandekagerne: Varmcognacen op og hældden over pandekagerne,sæt ild til og lad alkoholen brænde af.
  6. Drys med mandler ogevt. appelsinstykker.