Festlig crêpes suzette
Crepes suzette er en festlig servering af tynde pandekager, som vendes i en appelsinsovs, flamberes med cognac og drysses med mandelfileter.
(4 personer, ca. 12 pandekager)
Ingredienser
- Arbejdstid: ca. 45 min.
- Bage/kogetid: 40-50 min.
- Fryse-egnede
- 60 g mel
- 4 æg
- 1 stang vanilje (kornene)
- ½ citron (usprøjtet, fintrevet skal)
- 100 g smør (kogende)
- ca. 3½ dl mælk (eller fløde)
- lidt salt og sukker
- lidt smør til panden
- Appelsinsovs:
- 75 g smør
- 75 g sukker
- 2 appelsiner (usprøjtet, fintrevet skal og saft)
- ½ citron (fintrevet skal og saft)
- 8 cl orangelikør (f.eks. Grand Marnier)
- 4 cl cognac
- 25 g mandelfileter
- evt. 2 appelsiner (stykker eller fileter)
- Pisk mel og æg sammenvaniljekornene ogcitronskal og tilsæt kogendesmør. Rør mælk igradvist til en passendetynd konsistens. Krydrmed salt og sukker.
- Steg pandekagerneca. 4 min. i smør på enpande (ca. 20 cm i diameter),til de er gyldnepå begge sider.
- Foldpandekagerne sammeni trekanter og læg demtaglagt på en pande elleri et ovnfast fad.
- Appelsinsovs: Smeltsmør og sukker tilkaramel på en pandeog tilsæt citron- og appelsinskal,appelsinsaftog orangelikør. Hældsovsen over de lunepandekager.
- Flambérpandekagerne: Varmcognacen op og hældden over pandekagerne,sæt ild til og lad alkoholen brænde af.
- Drys med mandler ogevt. appelsinstykker.