Figenkager med marcipan og æbler
Uhm! Ingen jul uden masser af marcipan
24 stk.
Total:25 minutter
Ingredienser
- 1 pk. butterdej, 6 plader
- 1 sammenpisket æg
- 75 g sukker
- 75 g blødt smør
- 2 æg
- 2 spsk. hvedemel
- 80 g grofthakkede smuttede mandler
- 50 g reven marcipan
- 6-8 tørrede figner
- 1 æble
Sådan bager du figenkagerne
- Rul dejpladerne ud til dobbelt størrelse, og skær hver plade ud i 4 firkanter. Pensl med sammenpisket æg.
- Pisk sukker og smør sammen i en skål med en håndmixer. Pisk æggene i et ad gangen. Rør hvedemel, mandler og marcipan i.
- Skær fignerne i meget små tern, er der hårde stilke på, fjernes de. Skræl æblet, fjern kernehuset, blomsten og stilken. Skær æblet i meget små tern. Bland figner og æble i cremen.
- Fordel figencremen på butterdejsfirkanterne ca. 1 stor spsk. på hver. Fold dejen sammen om fyldet til trekanter. Tryk kanterne godt til.
- Læg kagerne på bagepapir på en bageplade. Pensl med sammenpisket æg. Bag kagerne ca. 20-25 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe, til de er gyldne.
- Pynt med sigtet flormelis, og spis dem lune eller kolde.