Figentærte med nødder og vaniljeis
Sensommeren er rig på dejlige bær og frugter, som egner sig fortrinligt i det søde bagværk. Byd familien på kager med figner, æbler, brombær og pære.
1 kage 8-10 personer
Total:1 time 5 minutter
Arbejdstid:20 minutter
Ingredienser
Mørdej:
- 250 g hvedemel
- 30 g mandelmel
- 100 g flormelis
- 170 g smør
- 1 stk. stort æg
Fyld:
- 75 g smør
- 100 g sukker
- 2 æg
- 50 g cashewnødder
- 80 g mandelmel
- 2 tsk. vaniljesukker
- 6 friske figner
- 5 g smør til formen
Sådan gør du:
- Mørdej: Bland mel, mandelmel og flormelis. Smuldr smør i melblandningen, og saml dejen med ægget. Pak dejen i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskab 1 time.
- Fyld: Rør smørret lyst med sukkeret, pisk æggene i et ad gangen, blend cashewnødder, og vend i sammen med mandelmel og vaniljesukker.
- Rul mørdejen ud, for en smurt springform på 20 cm i diam. med den, skær kanten til.
- Fordel nøddefyldet i. Skyl og halver figner, pres dem let ned i fyldet.
- Bag tærten ved 180 grader i 35-45 min. Afkøl let, og drys med flormelis.
- Server kagen med en god skefuld vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche.