Figentærte med nødder og vaniljeis

Figentærte med nødder og vaniljeis

Sensommeren er rig på dejlige bær og frugter, som egner sig fortrinligt i det søde bagværk. Byd familien på kager med figner, æbler, brombær og pære.

1 kage 8-10 personer

Total:1 time 5 minutter

Arbejdstid:20 minutter

Ingredienser

Mørdej:

  • 250 g hvedemel
  • 30 g mandelmel
  • 100 g flormelis
  • 170 g smør
  • 1 stk. stort æg

Fyld:

  • 75 g smør
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 50 g cashewnødder
  • 80 g mandelmel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 6 friske figner
  • 5 g smør til formen

Sådan gør du:

  1. Mørdej: Bland mel, mandelmel og flormelis. Smuldr smør i melblandningen, og saml dejen med ægget. Pak dejen i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskab 1 time.
  2. Fyld: Rør smørret lyst med sukkeret, pisk æggene i et ad gangen, blend cashewnødder, og vend i sammen med mandelmel og vaniljesukker.
  3. Rul mørdejen ud, for en smurt springform på 20 cm i diam. med den, skær kanten til.
  4. Fordel nøddefyldet i. Skyl og halver figner, pres dem let ned i fyldet.
  5. Bag tærten ved 180 grader i 35-45 min. Afkøl let, og drys med flormelis.
  6. Server kagen med en god skefuld vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche.

Tip:

Du kan også bruge mandler, hasselnødder eller usaltede pistacienødder i stedet for cashewnødder.