Blomsterringe

Fine småkager: Blomsterringe

Disse sprøde småkager er skønne til eftermiddagskaffen. Småkagerne ser fine ud og er pyntet med smukke rosenblade.

32 stk.

Ingredienser

  • 150 g blødt smør
  • 100 g flormelis
  • 1 æg
  • 275 g mel
  • 50 g mandelmel

Glasur:

  • 2 dl flormelis
  • 1 æggehvide
  • et par dråber lilla frugtfarve

Pynt:

  • tørrede rosenblade

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180 grader alm. varme. Rør smørret sammen med flormelis til en cremet masse.
  2. Rør ægget i, og tilsæt mel og mandelmel. Rør det hele sammen til en ensartet masse. Kom dejen på køl i 30 min.
  3. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Den skal være 1/2 cm tyk. Stik dejen ud med en rund udstikker på 6 cm. Udstik et mindre hul midt på kagerne med en udstikker på ca. 1 1/2 cm.
  4. Glasur: Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 15-20 min., eller til de er flot gyldne. Afkøl kagerne på en rist, og forbered imens glasuren ved at blande flormelis, æggehvide og frugtfarve i en lille skål.
  5. Pisk glasuren til en sej konsistens. Smør glasuren på kagerne, og pynt til sidst med let knuste tørrede rosenblade.