Fisk i frikassé med nye gulerødder og krydderurter
Nu begynder de første nye danske grøntsager at komme i butikkerne! Vi er også begunstiget med friske urter, der passer perfekt til hvid fisk med nye gulerødder.
2 personer
Total:35 minutter
Ingredienser
Fisk:
- 300 g filet af havkat, skærising eller rødspætte
- ½ tsk. salt
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 5 peberkorn
- 1 nellike
- 1 laurbærblad
- 1 dl hvidvin
Grønt:
- 1 bundt nye gulerødder
- persille, dild, kørvel, purløg (1 håndfuld af hver)
Sovs:
- 15 g smør
- 3 spsk. mel
- 4 dl fiske- eller grøntsagsbouillon
- ½ dl piskefløde
- salt og peber
Tilbehør:
- kogte kartofler eller brød
Sådan gør du:
- Del havkatfilet i mindre stykker, hvis du bruger skærising- eller rødspættefileter, så fold dem let sammen. Drys fiskestykkerne med salt, og lad dem trække, men du renser grøntsagerne og laver sovsen.
- Skrub eller skræl gulerødderne, og del store i halve. Blanchér dem i kogende, letsaltet vand i 2-3 min., og hæld dem i en sigte.
- Skyl krydderurterne, og hak dem; der skal være ca. 1 spsk. af hver slags.
- Lav en opbagning af smør og mel, og tilsæt bouillon lidt ad gangen. Kog sovsen igennem i 5 min.
- Læg pillet skalotteløg, hvidløg og krydderier i en sauterpande, og tilsæt hvidvin. Giv det et
- opkog, skru ned, og læg fisken i væsken. Lad det simre ganske stille under låg i 5-8 min. – til fisken akkurat skifter farve til hvid. Tag forsigtigt fisken op, og fordél stykkerne i 2 varme, dybe tallerkner.
- Si væsken fra fisken over i sovsen, og tilsæt fløde. Kog igennem, smag til med salt og peber, og tilsæt krydderurter.
- Læg gulerødderne i tallerknerne, og dryp sovsen over retten. Servér med kogte kartofler eller brød.