Fiskedeller

Fiskedeller med chilimayo, lynstegt grønt og sesamkartofler

Dejlige fiskedeller med chilimayo, lynstegt grønt og sesamkartofler. Denne opskrift er til 4 personer, men kan nemt dobles op, hvis man får gæster.

Fiskedeller med chilimayo, lynstegt grønt og sesamkartofler

Tid: ca. 35 min. plus hviletid

(4 pers.)

Ca. 600 g rørt fiskefars

smør og olie til stegning

600 g små kartofler

2 spsk. olivenolie

flagesalt og 1-2 spsk. sesamfrø

Lynstegte grønsager:

4 gulerødder

1 fennikel

100 g sukkerærter

1 spsk. olivenolie

2 tsk. grøn karry

1 bundt koriander

Chilimayo:

1 dl mayonnaise rørt med ½ dl sød chilisauce

1. Tænd ovnen på 225 grader. Skrub kartoflerne, og tør dem godt.

2. Vend kartofler med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Drys med salt og sesamfrø. Steg kartoflerne i midten af ovnen i ca. 30 min., til de er gyldne.

3. Rør fiskefarsen igennem, og form frikadeller med en ske dyppet i koldt vand. Steg dem langsomt gyldne på en pande med smør og olie – ca. 6-7 minutter på hver side.

4. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver på skrå. Skær fennikel i tynde skiver. Snit sukkerærter.

5. Varm olien på en pande, tilsæt grøn karry, og steg grønsagerne et kort øjeblik, til de er møre, men stadig har bid. Vend grønsagerne med hakket koriander. Server med fiskedeller, kartofler og chilimayo.