Fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller af hvid fisk

Lækker opskrift på fiskefrikadeller - farsen til fiskefrikadellerne laves med hvid fisk f.eks. lyssej, kuller eller torsk, uden skind og ben.

ca. 12 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Hviletid: 30 min.
  • Stege/kogetid: 20 min.
  • Ingredienser:
  • 400 g hvid fisk i filet (f.eks. lyssej, kuller eller torsk, uden skind og ben)
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 lille løg (finthakket)
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk hvedemel (eller rasp)
  • 2 æg
  • ca. 2 dl mælk
  • 2 spsk olie + 2 spsk smør
  • Tilbehør:
  • citronbåde
  • remoulade
  • rugbrød
  • kartofler

  1. Hak fiskekødet, evt. i en foodprocessor. Rør den hakkede fisk med salt og rør derefter farsen med løg, peber, mel ogæg. Rør mælken i lidt ad gangen og rør farsensmidig.
  2. Stil skåleni køleskab i mindst 30 min. Rør fiskefarsen igennem.
  3. Form 12 fiskefrikadeller og steg dem på en slip let-pande i olie og smør i 6-8 min.på hver side ved middel varme.
  4. Nyd dem varme eller kolde med citron, remoulade og rugbrød eller kartofler.