Fiskefrikadeller med coleslaw
Delikate fiskefrikadeller med dejlig, saftig coleslaw. Velbekomme!
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Marinerings-/hviletid:
- Fiskefarsen 30 min.
- Coleslaw mindst 2 timer
- Stegetid: 20 min.
- Fiskefrikadeller:
- 500-600 g hakket torskefisk (f.eks. mørk- eller lyssej eller torsk i filet)
- 2 tsk. groft salt
- 1 lille løg
- friskkværnet peber
- 4 spsk. kartoffelmel (eller hvedemel)
- 2 æg
- evt. 1-2 tsk. mild karry
- ca. 2½ dl mælk
- 2 spsk. olie
- 2-3 spsk. smør
- Coleslaw (syrnet kålsalat):
- 500 g hvidkål (uden stok)
- 1 lille rødløg
- 1 lille æble
- 1 spsk. æbleeddike
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. groft salt
- 1 tsk. sukker
- 3 gulerødder
- 2 dl mayonnaise (eller cremefraiche)
- evt. ½ tsk. kommen
- Tilbehør: citronbåde og kartofler (eller rugbrød)
- Fiskefrikadeller:
- Fisk i filet kan evt. hakkes i en foodprocessor eller på kødhakker. Rør den hakkede fisk i en skål med salt. Tilsæt fintrevet løg, peber, mel, æg og evt. karry. Rør godt, og tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør farsen smidig. Stil skålen i køleskab i mindst 30 min.
- Rør fiskefarsen igennem og tilsæt mere mælk, hvis farsen er for fast.
- Form farsen til 12-15 fiskefrikadeller, og steg dem på en slip let-pande i smør og olie i 7-8 min. på hver side ved middel varme, til de er gyldne og gennemstegte.
- Coleslaw:
- Vend fintsnittet kål sammen med finthakket rødløg, groftrevet æble og eddike, sennep, salt og sukker. Rør det hele sammen, og læg det under let pres, f.eks. med en skål, eller stabl tallerkner ovenpå.
- Lad kålen marinere i mindst 2 timer eller natten over i køleskab, så væden trækker ud.
- Hæld væden fra kålen væk, og bland den marinerede kål med revne gulerødder og mayonnaise. Smag til med salt og peber og evt. kommen.
- Servér varme fiskefrikadeller med citronbåde, coleslaw og kartofler.