Fiskefrikadeller med laks og ovnbagte rodfrugter
Når det er koldt udenfor er der intet som hjemlig og hyggelig vintermad - her i form af fiskefrikadeller med laks og ovnbagte rodfrugter. Bon appetit.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Hviletid: 30 min.
- Stege-/kogetid: 45 min.
- 1 stor laksekotelet (175-200 g)
- 1 citron
- 400 g hakket hvid fisk (f.eks. sej eller torsk i filet)
- 1 tsk. groft salt
- friskkværnet peber
- 4 spsk. hvedemel
- 2 æg
- ca. 2½ dl mælk
- 2 spsk. olie
- 2-3 spsk. smør
- Pynt: bredbladet persille
- Ovnbagte rodfrugter:
- 500 g pastinakker
- 500 g persillerødder
- 500 g kartofler
- 1 dl olivenolie
- 3-4 kviste frisk rosmarin
- 1 dl hvidvin (eller vand)
- Pikant kapersdip:
- 2 dl cremefraiche
- ca. 1 tsk. bearnaiseessens (eller kryddereddike)
- 2 spsk. kapers
- 3-4 spsk. persille
- evt. 1-2 syltede agurker
- Tilbehør: citron
- Skær laksen ud i små terninger på ca. 1x1x1 cm. Kom dem i en lille skål med saften af citronen. Bland godt sammen, og sæt skålen i køleskabet.
- Den hvide fisk i filet kan evt. hakkes i en foodprocessor eller på kødhakker. Rør den hakkede fisk i en skål med salt.
- Tilsæt peber, mel og æg. Rør godt, og tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør farsen smidig. Stil skålen i køleskab i mindst 30 min. Rør fiskefarsen igennem med lakseterningerne.
- Form farsen til ca. 10 fiskefrikadeller, og steg dem på en slip let-pande i smør og olie i 7-8 min. på hver side ved middel varme, til de er gyldne og gennemstegte.
- Servér frikadellerne lune med ovnbagte rodfrugter, pikant kapersdip og citronbåde. Pynt med persille.
- Ovnbagte rodfrugter:
- Skræl pastinakker, persillerødder og kartofler. Skær dem ud i aflange stave eller stykker. Bland dem med olivenolie og rosmarinkviste i en bradepande med bagepapir.
- Sæt bradepanden i ovnen ved 225 grader. Hæld hvidvin i bunden. Bag i ca. 45 min., til alle rodfrugterne er møre. Rør et par gange undervejs i stegningen. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kapersdip:
- Rør cremefraiche med bearnaiseessens. Tilsæt kapers, hakket persille og evt. hakkede syltede agurker. Smag dippen til med salt og peber.