Fiskefrikadeller med laks og ovnbagte rodfrugter

Fiskefrikadeller med laks og ovnbagte rodfrugter

Når det er koldt udenfor er der intet som hjemlig og hyggelig vintermad - her i form af fiskefrikadeller med laks og ovnbagte rodfrugter. Bon appetit.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Hviletid: 30 min.
  • Stege-/kogetid: 45 min.
  • 1 stor laksekotelet (175-200 g)
  • 1 citron
  • 400 g hakket hvid fisk (f.eks. sej eller torsk i filet)
  • 1 tsk. groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 spsk. hvedemel
  • 2 æg
  • ca. 2½ dl mælk
  • 2 spsk. olie
  • 2-3 spsk. smør
  • Pynt: bredbladet persille
  • Ovnbagte rodfrugter:
  • 500 g pastinakker
  • 500 g persillerødder
  • 500 g kartofler
  • 1 dl olivenolie
  • 3-4 kviste frisk rosmarin
  • 1 dl hvidvin (eller vand)
  • Pikant kapersdip:
  • 2 dl cremefraiche
  • ca. 1 tsk. bearnaiseessens (eller kryddereddike)
  • 2 spsk. kapers
  • 3-4 spsk. persille
  • evt. 1-2 syltede agurker
  • Tilbehør: citron

  1. Skær laksen ud i små terninger på ca. 1x1x1 cm. Kom dem i en lille skål med saften af citronen. Bland godt sammen, og sæt skålen i køleskabet.
  2. Den hvide fisk i filet kan evt. hakkes i en foodprocessor eller på kødhakker. Rør den hakkede fisk i en skål med salt.
  3. Tilsæt peber, mel og æg. Rør godt, og tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør farsen smidig. Stil skålen i køleskab i mindst 30 min. Rør fiskefarsen igennem med lakseterningerne.
  4. Form farsen til ca. 10 fiskefrikadeller, og steg dem på en slip let-pande i smør og olie i 7-8 min. på hver side ved middel varme, til de er gyldne og gennemstegte.
  5. Servér frikadellerne lune med ovnbagte rodfrugter, pikant kapersdip og citronbåde. Pynt med persille.
  6. Ovnbagte rodfrugter:
  7. Skræl pastinakker, persillerødder og kartofler. Skær dem ud i aflange stave eller stykker. Bland dem med olivenolie og rosmarinkviste i en bradepande med bagepapir.
  8. Sæt bradepanden i ovnen ved 225 grader. Hæld hvidvin i bunden. Bag i ca. 45 min., til alle rodfrugterne er møre. Rør et par gange undervejs i stegningen. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  9. Kapersdip:
  10. Rør cremefraiche med bearnaiseessens. Tilsæt kapers, hakket persille og evt. hakkede syltede agurker. Smag dippen til med salt og peber.