Fiskesuppe med jordskok

Fiskesuppe med jordskok

Denne fiskesuppe ser rigtig flot ud og egner sig fint som gæstemad. Den kan eventuelt deles til 2 personer som forret, og så kan der serveres en hovedret med 85 g kød og 175 g grønsager.

Ingredienser

  • 120 g torsk eller anden hvid fisk
  • 50 g blåmuslinger (vægt uden skal)
  • 125 g jordskok
  • 25 g skalotteløg
  • 50 g selleri
  • 50 g gulerod
  • 4 dl vand
  • 3 tsk fiskebouillon
  • 1 lille bundt dild
  • 1 fed hvidløg
  • lidt safran (kan erstattes af gurkemeje)
  • salt & peber
  • eventuelt 25 g DDV yoghurt
  • dildkviste

  1. Skær grønsagerne i bittesmå tern og kog dem møre i vand tilsat bouillon, dild, hvidløg og safran.
  2. Kog stænglerne af dilden med (fjernes efter kogning).
  3. Skær torsken i store tern og damp dem og muslingerne hver for sig. Fisk og muslinger lægges i suppen, der smages til og eventuelt rundes af med en klat DDV yoghurt. Pynt med friske dildkviste.