Flanksteak med bagte kartofler og tomat-ferskensalat
Sæt kartoflerne i ovnen som det første, så bliver de færdige, mens du steger kød, rører cremefraichedressing og snitter den smukke salat.
4 personer
Total:1 time 30 minutter
Arbejdstid:45 minutter
Ingredienser
- 4 store bagekartofler (eller 8 mellemstore)
- 1 flanksteak (600 g)
- 1 spsk. olivenolie
- sort peber
- flagesalt
Cremefraiche-dressing:
- 200-250 g cremefraiche 18 %
- 1 tsk. dijonsennep
- salt og peber
- 1 rød snackpeber
- 1 bundt purløg
Tomat-ferskensalat:
- 400 g tomater (gerne forskellige slags)
- 2-3 ferskner
- 1 rødløg
- 1 spsk. lime- eller citronsaft
- 2 spsk. olivenolie
- ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. chiliflager
- frisk koriander eller bredbladet persille
Sådan gør du:
- Skrub kartoflerne rene, og prik dem med en kødnål. Sæt dem i ovnen ved 225 grader i 45-60 min.
- Pensl kødstykket med olivenolie, og krydr med knust sort peber og flagesalt. Brun kødet på en varm pande eller grillpande i 2-3 min. på hver side.
- Sæt panden i ovnen, og steg kødet i 8-10 min. på hver side – efter tykkelse. Lad stegen hvile tildækket i 8-10 min.
- Cremefraiche- dressing: Rør cremefraiche sammen med sennep, salt og peber, og tilsæt små terninger af snackpeber og fintsnittet purløg - gem evt. lidt til pynt.
- Tomat/fersken-salat: Skyl tomater og ferskner, og skær dem i både og/ eller skiver. Vend dem sammen med fintsnittet rødløg, lime- eller citronsaft og olivenolie, og smag til med salt og chiliflager. Anret salaten med et drys af koriander- eller persilleblade.
- Skær kødet i skrå skiver, og server med bagte kartofler med cremefraichedressing og salaten.