Fletbrød med birkes

Flot fletbrød med birkes

Det er dekorativt og sjovt at flette brød, og faktisk er det heller ikke spor svært. Prøv dette lækre fletbrød med birkes.

1 stk.

Total:40 minutter

Ingredienser

  • Fletbrød med birkes
  • 25 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 2 tsk. salt
  • 1 dl sesamfrø
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • ca. 500 g hvedemel, gerne pizzamel
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • 3 spsk. birkes

Sådan bager du et fletbrød

  1. Udrør gæren i vandet og rør salt, sesamfrø og fuldkornshvedemel i. Lad dejen hæve 15 min. under et klæde.
  2. Tilsæt hvedemelet og ælt dejen smidig. Stil dejen til hævning ca. 1 time tildækket.
  3. Del dejen i 5 pølser. Flet fra midten og ud, fra begge sider. Lad brødet efterhæve 20 min.
  4. Pensl med sammenpisket æg, og drys med birkes. Bag brødet ved 200 gr på midterste ovnribbe i ca. 40 min.