Flot fletbrød med birkes
Det er dekorativt og sjovt at flette brød, og faktisk er det heller ikke spor svært. Prøv dette lækre fletbrød med birkes.
1 stk.
Total:40 minutter
Ingredienser
- Fletbrød med birkes
- 25 g gær
- 4 dl lunkent vand
- 2 tsk. salt
- 1 dl sesamfrø
- 100 g fuldkornshvedemel
- ca. 500 g hvedemel, gerne pizzamel
- 1 sammenpisket æg til pensling
- 3 spsk. birkes
Sådan bager du et fletbrød
- Udrør gæren i vandet og rør salt, sesamfrø og fuldkornshvedemel i. Lad dejen hæve 15 min. under et klæde.
- Tilsæt hvedemelet og ælt dejen smidig. Stil dejen til hævning ca. 1 time tildækket.
- Del dejen i 5 pølser. Flet fra midten og ud, fra begge sider. Lad brødet efterhæve 20 min.
- Pensl med sammenpisket æg, og drys med birkes. Bag brødet ved 200 gr på midterste ovnribbe i ca. 40 min.
PRØV OGSÅ:Lækre boller med chokolade