Flødeis med vanilje og råsyltede jordbær
En uimodståelig vaskeægte gammeldags flødeis proppet med vanilje og fuldmodne råsyltede jordbær. Husk, at hjemmelavet is smelter lidt hurtigere end de færdigkøbte, da denikke er tilsat stabilisatorer, som holder formen.
6
Ingredienser
- 300 g jordbær
- 7 spsk sukker
- 1 tsk rent vaniljepulver, f.eks. fra Urtekram
- 8 pasteuriserede æggeblommer
- 8 spsk flormelis
- ½ liter piskefløde, kold fra køl
Sådan gør du
- Skyl og skær jordbærrene i kvarter, og drys dem med sukkeret. Lad bærrene stå i 30 min, og mas dem derefter med en gaffel til en grov mos.
- Bland vaniljepulver, æggeblommer, flormelis og piskefløde i en skål, og pisk sammen tilen blød skum.
- Vend forsigtigt jordbærrene i, og hæld ismassen i en form med låg, som kan tåle at komme ifryseren. Frys isen i mindst 6 timer, gerne natten over.
- Spis i skiver, ganske som den er, eller fyld den i sprøde isvafler, evt. med lidt flødeskum på toppen.
PRØV OGSÅ: Jordbærclafoutis