Flødeostekage med brombær
Perfekt lagkage til brunch eller som dessert.
1 lagkage, ca. 12 stykker
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Bagetid: ca. 25 min.
- Hviletid: 2-3 timer
- Lagkagebundene kan fryses
- Lagkagebunde (evt. 2 færdigkøbte):
- 3 æg
- 100 g sukker
- 2 tsk. citronskal (økologisk)
- ½ stang vanilje
- 75 g hvedemel (evt. halvdelen kartoffelmel)
- ½ tsk. bagepulver
- lidt smør til formen
- Flødeostefyld:
- 300 g flødeost naturel
- 2 dl ymer (eller tykmælk)
- 150 g brombær
- 6 blade husblas
- 3 æg (delt i blommer og hvider)
- 175 g sukker
- Drys:
- lidt flormelis
- Tilbehør:
- portvinspocherede pærer:
- 12 små faste pærer
- ½ flaske portvin
- ½ l vand
- 200 g sukker
- 250 g brombær
- Bunde: 1. Pisk æg og sukker i ca. 10 min. med en håndmikser, til det bliver stift og tykt skummede. Tilsæt fintrevet citronskal og kornene af vaniljestangen.
- Bland mel, evt. kartoffelmel og bagepulver i en skål. Sigt det igennem en si, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
- Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter). Bag i 20-30 min. ved 175 grader, til kagen er gennembagt. Afkøl på en bagerist.
- Flæk kagen i 2 lagkagebunde. Læg den nederste bund i en springform beklædt med husholdningsfilm.
- Fyld: Rør flødeost sammen med ymer. Tilsæt brombær moset med en gaffel.
- Læg husblasbladene enkeltvis i blød i koldt vand i 5 min. Knug vandet ud, og smelt husblassen i en skål over vandbad.
- Pisk æggeblommer og sukker til tykt skum med en elmikser. Pisk æggehviderne til skum.
- Rør den smeltede husblas i en stråle i æggeblommeskummet. Vend æggeblommeskummet sammen med flødeosteblandingen, og vend derefter æggehvideskummet i. Hæld fyldet i springformen. Læg en lagkagebund på toppen, og sæt kagen i køleskabet i 2-3 timer, til den er stivnet. Pocherede pærer: Varm vinen op med vand og sukker til kogepunktet. Rør, til sukkeret er opløst. Skræl pærerne, og fjern kernehusene med et melonjern (parisiennejern). Læg pærerne i den varme lage, så de er dækket af vinen, og varm forsigtigt op. Afhængigt af hvor hårde pærerne er, skal de simre i 5-15 min. ved svag varme.
- Drys flormelis igennem en si over kagen lige før servering. Servér flødeostekagen med afkølede portvinspocherede pærer og brombær.