Flødeostekage med brombær

Flødeostekage med brombær

Perfekt lagkage til brunch eller som dessert.

1 lagkage, ca. 12 stykker

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Bagetid: ca. 25 min.
  • Hviletid: 2-3 timer
  • Lagkagebundene kan fryses
  • Lagkagebunde (evt. 2 færdigkøbte):
  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • 2 tsk. citronskal (økologisk)
  • ½ stang vanilje
  • 75 g hvedemel (evt. halvdelen kartoffelmel)
  • ½ tsk. bagepulver
  • lidt smør til formen
  • Flødeostefyld:
  • 300 g flødeost naturel
  • 2 dl ymer (eller tykmælk)
  • 150 g brombær
  • 6 blade husblas
  • 3 æg (delt i blommer og hvider)
  • 175 g sukker
  • Drys:
  • lidt flormelis
  • Tilbehør:
  • portvinspocherede pærer:
  • 12 små faste pærer
  • ½ flaske portvin
  • ½ l vand
  • 200 g sukker
  • 250 g brombær

  1. Bunde: 1. Pisk æg og sukker i ca. 10 min. med en håndmikser, til det bliver stift og tykt skummede. Tilsæt fintrevet citronskal og kornene af vaniljestangen.
  2. Bland mel, evt. kartoffelmel og bagepulver i en skål. Sigt det igennem en si, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
  3. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter). Bag i 20-30 min. ved 175 grader, til kagen er gennembagt. Afkøl på en bagerist.
  4. Flæk kagen i 2 lagkagebunde. Læg den nederste bund i en springform beklædt med husholdningsfilm.
  5. Fyld: Rør flødeost sammen med ymer. Tilsæt brombær moset med en gaffel.
  6. Læg husblasbladene enkeltvis i blød i koldt vand i 5 min. Knug vandet ud, og smelt husblassen i en skål over vandbad.
  7. Pisk æggeblommer og sukker til tykt skum med en elmikser. Pisk æggehviderne til skum.
  8. Rør den smeltede husblas i en stråle i æggeblommeskummet. Vend æggeblommeskummet sammen med flødeosteblandingen, og vend derefter æggehvideskummet i. Hæld fyldet i springformen. Læg en lagkagebund på toppen, og sæt kagen i køleskabet i 2-3 timer, til den er stivnet. Pocherede pærer: Varm vinen op med vand og sukker til kogepunktet. Rør, til sukkeret er opløst. Skræl pærerne, og fjern kernehusene med et melonjern (parisiennejern). Læg pærerne i den varme lage, så de er dækket af vinen, og varm forsigtigt op. Afhængigt af hvor hårde pærerne er, skal de simre i 5-15 min. ved svag varme.
  9. Drys flormelis igennem en si over kagen lige før servering. Servér flødeostekagen med afkølede portvinspocherede pærer og brombær.