Flødeostekage med hindbær

Flødeostekage med hindbær

Kagen er frisk i smagen og let fugtig – velegnet både til kaffe, te og dessert.

1 kage til ca. 8 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: ca. 50 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Dej:
  • 150 g sukker
  • 75 g smør
  • 1 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • 1 dl mælk
  • Fyld:
  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 200 g flødeost
  • 1 tsk fintrevet citronskal
  • 250 g frosne hindbær
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 1 spsk sukker
  • Pynt:
  • evt. flormelis

  1. Pisk smør og sukkersammen og pisk æg ogvaniljesukker i. Sigt mel,bagepulver og salt sammenog rør det i dejensammen med mælk.
  2. Fyld dejen i en smurtspringform (ca. 22 cm)og sæt den i ovnen ved180 grader ca. 10 min.
  3. Pisk æg, sukker ogflødeost sammen medfintrevet citronskal.Vend frosne hindbærsammen med kartoffelmelog sukker og drysdem over den halvbagtekagebund.
  4. Hæld flødeostecremenover bærreneog bag kagen yderligereca. 40 min. Prøvmed en tandstikker, omkagen er gennembagt.Løsn kanten med enkniv og åben formen.Lad kagen afkøle på enrist og pynt evt. medsigtet flormelis.
  5. Tip: Hold øje med kagenunder bagningen ogdæk evt. formen med etstykke bagepapir, hvisoverfladen begynder atblive for mørk.