Flødeostekage med hindbær
Kagen er frisk i smagen og let fugtig – velegnet både til kaffe, te og dessert.
1 kage til ca. 8 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Bagetid: ca. 50 min.
- Ikke fryse-egnet
- Dej:
- 150 g sukker
- 75 g smør
- 1 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 150 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 knsp salt
- 1 dl mælk
- Fyld:
- 2 æg
- 100 g sukker
- 200 g flødeost
- 1 tsk fintrevet citronskal
- 250 g frosne hindbær
- 1 spsk kartoffelmel
- 1 spsk sukker
- Pynt:
- evt. flormelis
- Pisk smør og sukkersammen og pisk æg ogvaniljesukker i. Sigt mel,bagepulver og salt sammenog rør det i dejensammen med mælk.
- Fyld dejen i en smurtspringform (ca. 22 cm)og sæt den i ovnen ved180 grader ca. 10 min.
- Pisk æg, sukker ogflødeost sammen medfintrevet citronskal.Vend frosne hindbærsammen med kartoffelmelog sukker og drysdem over den halvbagtekagebund.
- Hæld flødeostecremenover bærreneog bag kagen yderligereca. 40 min. Prøvmed en tandstikker, omkagen er gennembagt.Løsn kanten med enkniv og åben formen.Lad kagen afkøle på enrist og pynt evt. medsigtet flormelis.
- Tip: Hold øje med kagenunder bagningen ogdæk evt. formen med etstykke bagepapir, hvisoverfladen begynder atblive for mørk.