Flødeostekage med hindbær
Lækker cheesecake med hindbær...
1 kage, ca. 8 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Bagetid: 45 min.
- Fryseegnet uden pynt
- Dej:
- 1 citron (økologisk)
- 50 g smør
- 125 g sukker
- 1 æg
- 1 tsk. vaniljesukker
- 175 g hvedemel
- 1½ tsk. bagepulver
- ¼ tsk. salt
- 1 dl mælk
- Creme:
- 125 g flødeost naturel
- 3 spsk. sukker
- 1 æg
- 1 tsk. vaniljesukker
- Fyld:
- 300 g hindbær
- Pynt:
- 150-200 g hindbær
- 2-3 spsk. flormelis
- Vask citronen, riv skallen fint, og pres saften.
- Rør blødt smør og sukker cremet, og rør ægget i. Tilsæt citronskal og vaniljesukker. Sigt mel sammen med bagepulver, og tilsæt salt. Rør melet i dejen skiftevis med mælk, og tilsæt 3 spsk. citronsaft.
- Fyld dejen i en smurt springform (22-24 cm), og sæt den midt i ovnen ved 180 grader i 15 min.
- Creme: Pisk flødeosten cremet med sukker, og pisk æg og vaniljesukker i.
- Tag kagen ud af ovnen, og drys hindbærrene på i ét lag. Hæld cremen over bærrene, og sæt formen tilbage i ovnen 32/2014 Hjemmet.dk 23 i 25-30 min. Tjek med en trætandstikker, om kagen er gennembagt, og lad den hvile i formen i 10 min. Løsn kagen fra formens kant med en kniv, tag kagen ud af formen, og lad den køle af.
- Servér kagen lun eller afkølet (men ikke køleskabskold) med friske bær og sigtet flormelis.