Ditte Ingemann

Ditte Ingemanns bedste opskrift: Lav de skønneste flødekarameller med havsalt og tonka

Kogebogsforfatter Ditte Ingemann elsker alt ved julen, og der er altid travlt i hendes hyggelige køkken i december, hvor hun sørger for at bage lidt ekstra til venner og familie. Hun er nemlig stor tilhænger af hjemmelavede gaver - især hvis de er spiselige. Få hendes opskrift på lækre flødekarameller her.

Ca. 40-50 stk.

Total:160 min.

Arbejdstid:40 min.

Ingredienser

  • 500 ml piskefløde
  • 50 g smør
  • 500 g sukker
  • 120 g glukosesirup
  • 1/2 tsk revet tonkabønne (kan undlades)

Fremgangsmåde

  1. Kom alle ingredienserne i en stor tykbundet gryde, og varm blandingen op ved medium varme.
  2. Lad karamelmassen småkoge, indtil den når en temperatur på cirka 122 grader, og bliver tyk og gylden. Det kan tage op til 20-25 min.
  3. Tag gryden af varmen og hæld karamelmassen i en form på ca. 25 x 20 cm beklædt med bagepapir. Drys overfladen med havsalt.
  4. Stil massen på køl i cirka 2 timer, hvorefter den kan skæres eller klippes ud i små stykker, som pakkes ind i bagepapir.

Ditte elsker at forære spiselige gaver som værtindegave eller som mandelgave. Saltkaramellerne her er lavet med tonkabønne, der gør smagen ekstra julet.

Om Ditte Ingemann

  • Arbejder som madfotograf og kogebogsforfatter og har udgivet 20 forskellige kogebøger. 
  • Bor sammen med sin kæreste Christian i en lejlighed på Nørrebro. 
  • Se @ditsen eller ditteingemann.dk