Ditte Ingemanns bedste opskrift: Lav de skønneste flødekarameller med havsalt og tonka
Kogebogsforfatter Ditte Ingemann elsker alt ved julen, og der er altid travlt i hendes hyggelige køkken i december, hvor hun sørger for at bage lidt ekstra til venner og familie. Hun er nemlig stor tilhænger af hjemmelavede gaver - især hvis de er spiselige. Få hendes opskrift på lækre flødekarameller her.
Ca. 40-50 stk.
Total:160 min.
Arbejdstid:40 min.
Ingredienser
- 500 ml piskefløde
- 50 g smør
- 500 g sukker
- 120 g glukosesirup
- 1/2 tsk revet tonkabønne (kan undlades)
Fremgangsmåde
- Kom alle ingredienserne i en stor tykbundet gryde, og varm blandingen op ved medium varme.
- Lad karamelmassen småkoge, indtil den når en temperatur på cirka 122 grader, og bliver tyk og gylden. Det kan tage op til 20-25 min.
- Tag gryden af varmen og hæld karamelmassen i en form på ca. 25 x 20 cm beklædt med bagepapir. Drys overfladen med havsalt.
- Stil massen på køl i cirka 2 timer, hvorefter den kan skæres eller klippes ud i små stykker, som pakkes ind i bagepapir.
Ditte elsker at forære spiselige gaver som værtindegave eller som mandelgave. Saltkaramellerne her er lavet med tonkabønne, der gør smagen ekstra julet.