Flot barbiekage

Flot barbiekage

Skøn barbielagkage med hindbær, der faktisk slet ikke er svært at lave.

10 personer

Ingredienser

  • 6 lyse lagkagebunde
  • Fyld:
  • 300 g hindbær, frosne kan bruges
  • 1 dl vand
  • 100 g sukker
  • 4 blade husblas
  • 5 dl piskefløde
  • Smørcreme:
  • 200 g smør
  • 1 dl mælk
  • 400 g flormelis
  • Desuden:
  • 300 g hvid fondant, farv det lyserødt med bolsjefarve
  • 1 lille dåse dekorationsicing
  • sukkerblomster

  1. Kog hindbærrene op i vand 3-4 min. Pres dem gennem en sigte. Kog saften op med sukker. Tag gryden fra varmen, og kom afdryppede husblasblade i. Rør til de er opløst. Køl af, til den er en anelse lun. Pisk flødeskummet, og vend det i.
  2. Skær en bund til, så den er 12 cm i diameter. Skær 5 bunde til på 17½ cm i diameter. For en 2 liters magretheskål med plastfilm. Læg den lille bund nederst. Fordel 2- 3 cm hindbærskum over. Læg en bund mere, og hindbærskum over. Fortsæt på samme vis, og slut med en bund. Dæk kagen til, og stil den i køleskab 2 timer.
  3. Pisk med en håndmikser smør med mælk og flormelis, til det er cremet. Vend kagen ud på et fad, og fjern plastfilmen. Fordel smørcremen på kagen, så den er helt dækket.
  4. Udrul en cirkel (ca. 30 cm i diameter) af lyserød fondant. Dæk kagen med fondanten. Hvis du kan få det til at folde lidt som stof, ser det fint ud. Skær et hul i kagens top, og skrab lidt af kagen op med en ske. Pak dukkeoverkroppen af en barbiedukke ind i plastfolie til husholdningsbrug, så ikke evt. skadelige stoffer trænger fra dukkeplasten ind i kagen. Sæt dukken ned i kagen.
  5. Kom icingen i en sprøjtepose med stjerne- eller fladtylle. Dekorer kagekjolen efter fri fantasi. Pynt med sukkerblomster, som du sætter fast med icing. Kjoletoppen og sjalet er lavet af stykker af udrullet rektangulært fondant.