Flutes med fuldkorn
Her får du en opskrift på lækre hjemmebagte fuldkornsflutes. Det perfekte tilbehør til fx salat eller lasagne.
(4 stk.)
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Hævetid: 2 timer
- Bagetid: 18 min.
- Fryse-egnede
- Ingredienser:
- 6 dl vand (lunkent)
- 125 g groft rugmel
- 10 g gær
- 1 spsk groft salt
- 250 g fuldkornshvedemel
- ca. 300 g hvedemel (gerne pizzamel)
- Rør vand, rugmel oggær sammen i en skålog lad det stå på køkkenbordeti 1 times tid.
- Rør dejen igennem ogtilsæt salt, fuldkornsmelog hvedemel– hold lidt af hvedemelettilbage. Rør dejengodt igennem med entræske eller på maskineog lad den hæve tildækketi 1 times tid.
- Vend dejen ud på etmeldrysset bord ogtræk kanterne ind modmidten, indtil dejen føleselastisk. Del dejeni 4 stykker og tril demtil lange pølser. Lægdem på 1-2 bagepladermed bagepapir og laddem hæve tildækket i1 times tid.
- Varm ovnen op til 250grader varmluft (275grader alm. ovnvarme).Rids brødene med enskarp kniv og bag demi 15-18 min. – det skallyde hult, når man bankerpå dem. Lad demafkøle på en rist.