Flutes med fuldkorn

Flutes med fuldkorn

Her får du en opskrift på lækre hjemmebagte fuldkornsflutes. Det perfekte tilbehør til fx salat eller lasagne.

(4 stk.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Hævetid: 2 timer
  • Bagetid: 18 min.
  • Fryse-egnede
  • Ingredienser:
  • 6 dl vand (lunkent)
  • 125 g groft rugmel
  • 10 g gær
  • 1 spsk groft salt
  • 250 g fuldkornshvedemel
  • ca. 300 g hvedemel (gerne pizzamel)

  1. Rør vand, rugmel oggær sammen i en skålog lad det stå på køkkenbordeti 1 times tid.
  2. Rør dejen igennem ogtilsæt salt, fuldkornsmelog hvedemel– hold lidt af hvedemelettilbage. Rør dejengodt igennem med entræske eller på maskineog lad den hæve tildækketi 1 times tid.
  3. Vend dejen ud på etmeldrysset bord ogtræk kanterne ind modmidten, indtil dejen føleselastisk. Del dejeni 4 stykker og tril demtil lange pølser. Lægdem på 1-2 bagepladermed bagepapir og laddem hæve tildækket i1 times tid.
  4. Varm ovnen op til 250grader varmluft (275grader alm. ovnvarme).Rids brødene med enskarp kniv og bag demi 15-18 min. – det skallyde hult, når man bankerpå dem. Lad demafkøle på en rist.